Az MLSZ segíthet hazahozni az elképesztő nyomorban meghalt újpesti legenda holttestét

Kolár Endre, Újpest
Kolár legyengült, lefogyott és meg-betegedett, nem maradt pénze orvosra
Vágólapra másolva!
Szurkolókat, korábbi játékosokat és a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) is megdöbbentette Kolár Endre rendkívül megrázó életútja.

Az Újpest volt válogatott örökös bajnoka, aki ötször nyert NB I-es aranyérmet a lila-fehérekkel, embertelen körülmények között, nyomorban halt meg 2014-ben a Fülöp-szigeteken. Egy víz és áram nélküli viskóban élt, amelyben hangyák és patkányok szaladgáltak. Fizikailag teljesen legyengült, kómába esett, a kórházban pedig már nem tudták megmenteni az életét.

Családja számára elképesztő szívfájdalmat jelent, hogy máig nem tudta hazahozatni a holttestét az ázsiai országból. Mindennek ugyanis komoly, nagyjából négymillió forintos költsége van,

amit Kolár szerettei szerény anyagi körülményeik miatt nem engedhetnek meg maguknak.

Kolár legyengült, lefogyott és meg-betegedett, nem maradt pénze orvosra Forrás: Blikk

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Blikk érdeklődésére elmondta, a hazai sportági szövetség igyekszik segítséget nyújtani Kolár családjának.

„Megdöbbenten olvastam Kolár Endre életútját. A Magyar Labdarúgó-szövetség igyekszik támogatást nyújtani a családjának. Ugyanakkor elsődlegesen volt munkáltatójának, az Újpestnek kellene intézkednie az ügyben"

– fogalmazott Sipos Jenő.

A lap kereste Kolár esete kapcsán az Újpestet is,

a lila-fehér klub azonban nem kívánt nyilatkozni. Így nem tudják, a gárda vezetői szeretnének-e segíteni abban, hogy Kolár holtteste Magyarországra kerüljön,

s a klublegenda végre idehaza békében nyugodjon.

Kolár az Újpesttel amellett, hogy ötször volt aranyérmes az NB I-ben, háromszor a Magyar Kupa-serleget is elhódította. 1974-ben a Bajnokcsapatok Európa-kupájában elődöntős volt a lila-fehérekkel. Később a finn Haka együttesében focizott, 1984-ben a Kupagyőztesek Európa-kupájában a negyeddöntőig jutott a gárdával.