Vágólapra másolva!
Valószínűleg csak a legelvetemültebb futballszurkolók ismerték korábban a luxemburgi válogatott labdarúgó, Sébastien Thill nevét. Ám amióta a Sheriff Tiraspol játékosának a 89. percben szerzett álomgóljával győzte le a moldáv együttes a Real Madridot a Santiago Bernabéuban, azóta egy csapásra megváltozott az élete. A luxemburgi játékosnak ezzel egy nagy álma vált valóra, ugyanis a vádliján egy tekintélyes tetoválás található, melynek pont az a témája, hogy a legszebb álmában egy nap a BL-ben szerepel. Ennek apropóján szedtük össze a teljesség igénye nélkül legjobb és legkülönlegesebb focistatetoválásokat.

Sébastien Thill Real Madrid elleni győztes gólja volt az első luxemburgi találat a Bajnokok Ligájában, így talán még jobban felértékelődik a tetoválása. A 27 éves játékos álma valóra vált, sőt, ekkora csodáról talán még ő sem álmodott.

Napjainkban a tetoválások nagyon gyakoriak, és ez a futballvilágban sincs másként, sőt, már szinte alig találni olyan sztárfocistát, aki nem rendelkezik tetoválással, így bőven akadnak még különleges alkotások a Thill lábain láthatón kívül is.

A PSG-sztárok

Az egyik legjobban televarrt játékos a nyáron a PSG-hez igazolt Sergio Ramos.

A spanyol játékosnak szinte az egész testét tetoválások borítják. Mindenhol tetoválása van. A hátán, kezén, fülén, felső nyakán, csípőjén, vádliján és még sokáig lehetne sorolni. Összességében 42 tetoválás van Ramoson,

így megpróbáljuk a legfontosabbakat összeszedni. A védő bal tricepszén egy hexagram tetoválás látható, amely egy hatágú csillag. Ezt a nagymamája, Nena tiszteletére készítette.

Az állatok sem állnak messze a spanyol játékostól, a hátán oroszlán és farkas is található. A hátának középső része egy nagy álomfogó tetoválást tartalmaz, egy felfüggesztett kisebb hálóval, amely tartalmazza a kezdőbetűit: SR.

A könyöke felett Spanyolország térképe található, benne a Sevilla felirattal, amely azért fontos, mert ott kezdte a labdarúgó-pályafutását.

Ami a focit illeti, az egyik vádliján a BL-trófea, a másikon a világbajnoki címért járó kupa díszeleg.

Ramos egyébként annyira a tetoválások megszállottja, hogy

az esküvőjén csak úgy jelenhettek meg a bulin a vendégek, hogy egy unikornis tetoválással rendelkeztek.

Apró könnyebbség, hogy ehhez nem kellett elmenni egy tetováló szalonba, megfelelt, ha egy lemosható egyszarvú került az ünneplők bőrére.

A Sergio Ramoshoz hasonlóan ugyancsak idén nyáron a PSG-hez igazolt Lionel Messi is több tetkóval büszkélkedhet.

Ezek közül talán legfurcsább az ágyéka felett található:

2017-ben felesége, Antonella Roccuzzo ajkát varratta magára, hogy mindenhova „elkísérhesse" a szerelme csókja.

Az argentin sztárnak egyébként 18 tetoválása van, a hátán például az édesanyjáról készült tetoválás látható.

Messi mindig is nagyon közel állt édesanyjához, aki mindig segített neki álmai megvalósításában. Maradva a családnál, első gyermeke születésekor, 2012. november 2-án került lábszárára egy kézlenyomat, majd később fia neve is: Thiago. Felületválasztása nem véletlen, bal lábával érte el addigi sikereit, és ezt kötötte össze fiával.

Később felkerült sípcsontjára egy kard szárnyakkal, rózsabimbóval, családja születési dátumai. Ezek mind a labdarúgás iránti elköteleződésének, szeretetének szimbólumai.

A vállán egy Krisztus tetoválást láthatunk, ugyanis Messi is hívő ember, így mond köszönetet sikereiért. Érdekesség, hogy

a bal lábszárán lévő minták nagy részét eltakartatta egy erőteljes fekete felülettel, újszülött gyermeke keze és neve, a 10-es mezszám és a labda megmaradt.

Ha már PSG, akkor nem maradhatott le a listáról Neymar sem. A brazil támadó testén több mint 30 tetoválás található. "Minden alkotás

– mondta a tetoválásairól korábban Neymar.

A leghíresebb tetoválása a nővéréről készült portré.

Neymar annyira szereti húgát, Rafaellát, hogy magára is varratta.

Cserébe egyébként Rafaella a karjára tetováltatta Neymar szemét. A brazil sztár is feltetováltatta a Bajnokok Ligája-trófeát, amelyet 2015-ben hódított el a Barcelona játékosaként, de nagyon híres a labdán pihenő korona tetoválása is, amely megmutatja a futball iránti szeretetét.

Neymar azt sem akarja elfelejteni, hogy honnan indult. A

bal vádlijának hátsó részén egy fiú látható focilabdával a kezében, ahogy a brazil favellákat nézi, és a fociról, otthonról álmodozik. Azt mondta, hogy a tetoválás új magasságok meghódítására inspirálja.

Jöjjön még egy PSG-sztár, méghozzá az argentin Mauro Icardi. A támadóhoz 2014-ben ment férjhez Wanda Nara, Maxi Lopez volt felesége, és két lányuk született; Francesca és Isabella. Mindkettőjük nevét a mellkasára tetováltatta, ráadásul nem is akárhogy.

A két név között egy hatalmas oroszlán látható, a jobb és a bal oldalán a kicsinyeivel.

Elképesztő alkotások a háton

Ha a tetoválásokról van szó, akkor kihagyhatatlan Zlatan Ibrahimovic is. A Milan rutinos svéd fenegyereke is imádja a tetoválásokat. Ibrahimovic esetében is lehetetlen lenne az összes alkotást felsorolni, így nézzük a legfontosabbakat.

A jobb csuklóján a családja férfi tagjainak születési dátumai vannak. Édesapja, két testvére, és két fia születési időpontja található meg, ezt nevezi „Zlatan Ibrahimović kódnak."

Két fiának, Maximiliannak és Vince-nek a neve arabul írva. A két fia alatt édesapja (Sefik) nevét is magára varratta arabul.

A bal csuklóján a család női tagjainak a születési dátumai vannak. Édesanyjáé és testvéréé.

Azért vannak a nők a bal oldalon, mert közelebb vannak így a szívéhez. Édesanyja neve (Jurka) arabul.

És jöjjenek az érdekességek: egy koi ponty, amely Japánban a szeretet és a barátság jelképe. A svéd támadó azt is elárulta, hogy az árral szembeni úszásnak is jelentősége van ezzel kapcsolatban. Leonardo da Vinci 1490 körül készített Vitruvius-tanulmánya az emberi test méretarányait elemzi. Egy sasnak a szárnya. Az erőt és a bátorságot szimbolizálja, ahogy az oroszlán is. A maori törzs egyik szimbóluma: megvédi őt, a családját, és szerencsét hoz. Egy buddhista szerzetes jelképe. A szenvedéstől véd.

A Napoli olasz válogatott sztárja, Matteo Politano

a hátán visel egy elképesztően látványos leopárdot. A 28 éves szélső „nagymacskáját" a híres tetoválóművész, Valentino Russo készítette.

A Barcelona holland válogatott játékosa, Memphis Depay viseli magán

az egyik leghíresebb tetoválást a focisták közül. A „tetoválások királya" néven ismert játékos teljes hátát egy oroszlán fedi. Depay úgy véli, hogy oroszlánja őt képviseli.

„Az oroszlán a hátamon képvisel engem,

Depaynak egyébként oroszlán tetoválása van a bal lábán is. Persze az oroszlánok mellett is akad még bőven „látnivaló" rajta. Mint például a mellkasán egy álomkergető tetoválása, a bal alkarján „gondolat" tetoválás.

Meghökkentő tetoválásokból sincs hiány

Nem lehet szó nélkül elmenni a jelenleg a Villarrealt erősítő spanyol válogatott hátvéd, Alberto Moreno tetoválásai mellett sem. A testét több szürreális, állatokat ábrázoló tetkó díszíti. Mint például

a fegyvert fogó majom, bokszkesztyűs pitbull, pipázó panda és fejkendős tigris.

Sok köze egyiknek sincs a focihoz, mindenestre azonnal megakad ezeken az alkotásokon az ember szeme.

Az argentin Andrés D'Alessandro is kihagyhatatlan a felsorolásból. Az uruguayi Nacional labdarúgójának tetoválása ugyanis igazán különlegesre sikerült. Ahogy a korábbiakból is látszik, sokan megörökítik a testükön valamelyik családtagjuk képmását,

azonban ahhoz kell egyfajta önimádat, hogy valaki a saját önarcképét varrassa magára. D'Alessandro megtette:

A Legia Warszawa 65-szörös lengyel válogatott kapusa, Artur Boruc is benevezhetne a különleges tetoválások versenyébe.

A hasára ugyanis egy fejjel lefelé néző majmot varratott, a köldöke is az állat végbélnyílása. A kapus még a skót Celtic játékosaként így „üzent" az ősellenség Rangers szurkolóinak.

Bár minden bizonnyal nem sokan ismerik Uros Vitas nevét, de nagy hiba lenne nem megemlékezni róla, na meg a tetoválásáról. A 29 éves szerb védő – aki a szaúdi Al Qadisiyah együttesében játszik – romantikus akart lenni, de nagyon rosszul választotta meg a művészt.

A játékos barátnőjéről készítetett egy tetoválást, amely nagyon nem sikerült.

Cristiano Ronaldo, a kivétel

A Manchester United portugál sztárjának, Cristiano Ronaldónak a testén egyetlen tetoválás sincs. Na nem azért, mert félne a tűtől, vagy esetleg attól, hogy megbánja a tetoválását.

Ronaldo rendszeresen jár vért adni, számára rendkívül fontos ez, így a tetoválás szóba sem jöhet, hiszen egy tetoválás után fél évig nem adhatna vért.

Emellett pedig az alkoholról is lemondott, nem véletlenül, hiszen az édesapja alkoholproblémákkal küzdött, amibe bele is halt. Emellett csontvelődonor is lett, amikor csapattársa mesélt neki a leukémiával küzdő fiáról 2011-ben, és mindenkit arra biztat, hogy csatlakozzon hozzá, hogy ilyen módon segítsen másoknak.