Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának elnöke vizsgálatot rendelt el az NB I 8. fordulójában lejátszott Paks-FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai csapat vezetőedzőjének, Bognár Györgynek a mérkőzés utáni nyilatkozatában elhangzottakkal kapcsolatban. A Tolna megyei csapat edzője élesen kritizálta a videobíró és a játékvezető működését.

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője nem titkolta csalódottságát a Ferencváros elleni mérkőzés után. Kijelentette, hogy manipuláltan húzgálják a vonalakat a játékosok lábánál, amikor a lest állapítják meg a VAR-szobában, és azt is mondta, hogy a Fradi mindig előnyt élvez.

Bognár György ezúttal sem fogta vissza magát Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ma sem kaptunk egyenlő bánásmódot, VAR ide, VAR oda. A tizenegyes rendben volt, a les az les. De hogy lehet belenyúlni a hetvenedik percben egy ilyen sárga lappal, aminél az is kétes, hogy egyáltalán szabálytalan volt-e, de szándékosság biztosan nem volt. Ez a meccs négy-három lehetett volna valakinek, ha hagynak minket játszani.

Jó lenne tanulni az eddigi hibákból. Ezért gratulálok a csapatomnak: nem érdemeltünk volna vereséget. Nem alszom nyugodtan, mert nagyon fáj, hogy nem vagyunk egyenlően elbírálva. A Ferencváros mindig élvez némi előnyt, még így is, hogy vissza lehet nézni az eseteket" - nyilatkozta a meccs után Bognár György.

A Paks edzője márciusban már kapott egy ötmeccses eltiltást, amikor a Mezőkövesd elleni meccsen sértő kifejezést használt a játékvezetők személyére.

Bognár ezt követően a játékoskijáróban a tartalék-játékvezető személyére használt sértő kifejezést, majd a mérkőzés lefújása után az öltözőfolyosón többször sportszerűtlenül, üvöltve tiltakozott a játékvezetők működése ellen.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 5-i ülésén határozataiból kiderül, hogy a DVSC csapatkapitánya, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs a két sárga lapos kiállítása után az automatikus, határozat nélküli egymeccses eltiltás lépett életbe.