Társoldalunk:

Hamarosan bejelenthetik az angol klub tulajdonosváltását, sztárigazolások jöhetnek

2021.10.07. 15:13

A tervek szerint hamarosan bejelenthetik a Premier League-ben szereplő Newcastle United tulajdonosváltását.

Az üzletre már tavaly sor kerülhetett volna, de akkor még nem sikerült mindenben megegyezni, de most úgy tűnik, a liga is rábólint arra, hogy a szaúdi konzorcium átvegye a patinás klubot.

A Newcastle eladása lassan igazi szappanoperává válik, másfél éve dolgoznak rajta azt illetékesek. A klubot 14 éve az a Mike Ashley birtokolja, akit ki nem állhatnak a szurkolók, főleg a csapat rossz szereplése és üzletpolitikája miatt.

Új időszak kezdődhet Newcastle-benForrás: AFP/Owen Humphreys

Az eladás egyik problémás pontja az volt, hogy a szaúdi állam nem engedte, hogy a katari beIN Sports közvetíthesse az angol bajnokság meccseit, mert diplomáciai konfliktus van a két állam között, de úgy tűnik, ezt a pontot is sikerült rendezni és a katariak is áldásukat adják így az üzletre.

A hírek 300 millió fontos üzletről szólnak és a konzorcium 80 százalékos részesedést szerezne a klubban. Mindenki arra számít, hogy akár már télen komoly költekezésbe kezdenek, hiszen a legfontosabb, hogy a Newcastle maradjon a PL-ben.

"Add el és szállj ki"Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Ashley 2007-ben vette meg a klubot, amely két évvel később kiesett a másodosztályba, de onnan rögtön vissza is jutott. 2012-ben az ötödik helyen végzett, de 2016-ban ismét kiesett, majd újra azonnal visszajutott, Rafa Benitez a tízedik helyig vitte a Szarkákat, de pénzt nem kapott az erősítésre.

A mostani bajnokságban a Steve Bruce vezette Newcastle az utolsó előtti helyen áll, mindössze három ponttal.