Társoldalunk:

Serie A-t is megjárt edző veszi át az erdélyi futballcsapat irányítását

2021.10.08. 17:20

Az olasz Cristiano Bergodi lesz a Sepsi OSK labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Cornel Sfaiter klubmenedzser a romániai Digisport csatornának pénteken erősítette meg azt a hírt, hogy megegyezett Bergodival, aki vasárnap érkezik a székelyföldi városba, és hétfőn mutatják be hivatalosan. A sportvezető hozzátette: elégedettek, hogy sikerült megállapodni az olasz trénerrel, mivel Romániában számottevő edzői tapasztalattal rendelkezik. Rámutatott: egy évre szól a megbízatása, amelyet meghosszabbíthatnak a felek.

A Sepsi korábban Bölöni Lászlóval próbált megegyezni, de a marosvásárhelyi származású edző családi okokra hivatkozva visszautasította a Sepsi OSK ajánlatát. A román média szerint a székelyföldi klub Constantin Galca volt román válogatott labdarúgóval is tárgyalásokat folytatott az edzői posztról, sikertelenül.

Az 56 éves Bergodi korábban a Pescarát irányította az olasz élvonalban, a Modenát és a Bresciát pedig az olasz másodosztályban. Romániában először a Progresul Bucuresti edzője lett 2005-ben, majd a kolozsvári CFR, a Rapid Bucuresti, a Politechnica Iasi, a Steaua Bucuresti kispadjára is leült. Legutóbb tavaly a CS Universitatea Craiova trénere volt.

A Sepsi OSK szeptember végén vált meg Leo Grozavutól, miután a román élvonalban sorozatban hat döntetlent játszott a csapat, és a rajt a vártnál gyengébben sikerült. Tavaly a román élvonal rájátszásába bejutott, és végül a negyedik helyen végzett együttes jelenleg 11 forduló után a 12. helyén áll tíz ponttal.