Vágólapra másolva!
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt Franck Boli helyzetéről, aki kimaradt az El-keretből és a második csapatban kap csak lehetőséget.

Mint ismert, Franck Boli kimaradt az El-keretből. Az elefántcsonparti támad ügye is szóba került az adásban.

„Közös döntés volt a vezetőedzővel. Úgy gondoltuk, hogy bizonyos fegyelmi szabályoknak meg kell felelni, és szankció nélkül nem lehet megtenni bizonyos dolgokat. El kellett döntenünk, hogy melyik ujjunkba harapunk bele, és ez a döntés született"

– idézi az nso.hu Orosz Pált a Digi Sport Reggeli Start című műsorára hivatkozva.

Franck Boli kimaradt a Fradi El-keretéből Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az NB I-ben ettől az idénytől bevezetett VAR kapcsán Orosz Pál kiemelte, ez fontos lépés volt a magyar labdarúgásban.

ez a fejlődés egy következő lépése. Az más kérdés, hogy tetszik, vagy nem tetszik valakinek. A labdarúgás egy óriási üzletág, nem elfogadható, hogy úgy szülessen meg egy döntés, hogy milyen napja van a játékvezetőnek. Egy továbbjutáson euró százezrek vagy akár milliók is múlhatnak " – mondta el a sportvezető, aki kitért az Európa-liga szereplésre is.

Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint jó lenne már pontot szerezni az El-ben Fotó: Polyák Attila - Origo

Orosz szerint Betis vezetői azt mondták,

1–1-nél nem voltak olyan biztosak benne, hogy mi lesz a Fradi elleni meccs kimenetele. A sportvezető úgy látja, jól játszik a klub nemzetközi szinten, de jó lenne már pontot szerezni.

Amennyiben az FTC a harmadik helyen végezne az El-csoportjában, akkor az Európa-konferencialigában folytathaná.

„A Konferencia-liga szerintem egy jó dolog, mert további kluboknak ad lehetőséget a korábbiakhoz képest. Ez még a válogatottnak is jó, tekintettel arra, hogy a játékosok nemzetközi rutint szereznek – folytatta Orosz Pál, aki szerint a sorozatot sokan lenézték az elején, „Konfetti-ligának" csúfolták.