Thomas Müller mentette meg a németeket a románok elleni szégyentől

Horizontal
Germany's players celebrate after Germany's forward Thomas Mueller (2R) scored the team's second goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group J football match Germany v Romania, in Hamburg, northern Germany, on October 8, 2021. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A német válogatott nagyon megszenvedett Románia ellen, végül csak Thomas Müller81. percben szerzett góljával tudta kiharcolni a győzelmet Hamburgban. Hollandia Lettországban, míg a horvátok Cipruson nyertek a pénteki világbajnoki selejtezők során.

A J csoportban Hansi Flick csapata hat forduló után öt győzelemmel és egy vereséggel várta a románok elleni mérkőzést, az a bizonyos vereség, Észak-Macedónia ellen 1-2 Duisburgban azonban még Joachim Löw idejére esett, az új kapitánnyal még gólt sem kapott a válogatott. A németek nem számíthattak a sérült Manuel Neuerre, aki nélkül így áll fel a csapat.

Amelyik remekül kezdett, és már a 4. percben büntetőt harcolt ki, azonban Cüneyt Cakir addig videózott, amíg meg nem állapította, hogy a román védő, Andrei Burca nem volt szabálytalan. A négyperces közjáték utáni első támadásból pedig

egy villámgyors kontra végén, Ianis Hagi góljával - a fiatal csatár gyönyörű kötényt adott a gól előtt Rüdigernek - megszerezték a vezetést a románok.

Akik ettől kezdve alig lépték át a felezővonalat, viszont egészen jól védekeztek, a németek számtalan pontatlan beadás mellett egy-két alkalmat leszámítva nem jutottak el igazán nagy ziccerig. A második félidő elején Gheorghe Puscas révén a románok kis híján újabb gólt szereztek, ehelyett azonban az 52. percben Serge Gnabry 17 méteres lövésével csak összejött a német egyenlítés.

A második gólt azonban nagyon sokáig nem tudták begyötörni a németek, Leroy Sane egymaga kihagyott egy teljes selejtezősorozatra való helyzetet. A 75. percben azonban beállt Thomas Müller, aki a 81. percben megszerezte a győztes gólt: Kimmich szögletét Goretzka csúsztatta meg, a Bayern-összjáték végén pedig Müller passzolt közelről a kapuba.

Joggal ölelgetik a csapattársak a rendkívül fontos gólt szerző Thomas Müllert (13) Forrás: AFP/John Macdougall

Győzelmükkel a német megerősítették vezető helyüket a csoportban a Liechtensteint simán verő észak-macedónok, valamint az Izlandon ikszelő örmények előtt.

Ami a többi csoportot illeti, az E csoportban a csehek hiába fordítottak 0-1-ről a walesiek ellen, végül csak egy pontot tudtak otthon tartani.

A G-ben a hollandok spórolva az energiával 1-0-ra verték idegenben a letteket, a törökök hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak Norvégiával, míg Montenegró könnyedén nyert idegenben Gibraltár ellen. A hollandok két ponttal vezetik a csoportot Norvégia előtt.

A H csoportban a horvátok Cipruson nyertek, míg az oroszok otthon a szlovákok ellen győztek minimális különbséggel, miközben Szlovénia könnyedén gyűjtötte be a három pontot Máltán. Modricék jobb gólkülönbségükkel vezetik a csoportot az oroszok előtt.

Eredmények, világbajnoki selejtező, 7. forduló:
E csoport
Csehország-Wales 2-2 (1-1)
Észtország-Fehéroroszország 2-0 (0-0)
a csoport állás (6 mérkőzés után): 1. Belgium 16, 2. Csehország 8, 3. Wales 8, 4. Észtország 4, 5. Fehéroroszország 3 pont
G csoport
Lettország-Hollandia 0-1 (0-1)
Törökország-Norvégia 1-1 (1-1)
Gibraltár-Montenegró 0-3 (0-2)
a csoport állása: 1. Hollandia 16, 2. Norvégia 14, 3. Törökország 12, 4. Montenegró 11, 5. Lettország 5, 6. Gibraltár 0 pont
H csoport
Ciprus-Horvátország 0-3 (0-1)
Oroszország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Málta-Szlovénia 0-4 (0-1)
a csoport állása: 1. Horvátország 16, 2. Oroszország 16, 3. Szlovénia 10, 4. Szlovákia 9, 5. Málta 4, 6. Ciprus 4 pont
J csoport
Németország-Románia 2-1 (1-0)
Izland-Örményország 1-1 (0-1)
Liechtenstein-Észak-Macedónia 0-4 (0-1)
a csoport állása: 1. Németország 18, 2. Észak-Macedónia 12, 3. Örményország 12, 4. Románia 10, 5. Izland 5, 6. Liechtenstein 1 pont