Társoldalunk:

Marco Rossi szerint ez még az Eb-meccseknél is nagyobb bravúr volt

2021.10.12. 23:32

Kedden este az európai vb-selejtezők I csoportjának 8. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es bravúrdöntetlent játszott a Wembley Stadionban az Eb-ezüstérmes angol csapattal. A találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt azt mondta, hogy ez a pontszerzés még az Eb-n mutatott játéknál is többet ér, míg Gareth Southgate, az angol csapat kapitánya is a mieinket dicsérte.

"Az előző mérkőzés után azt mondtam, hogy ötvenöt perc után széthullott a csapat, mert nem követtük a taktikát. Sokan mondják, hogy évekig szerencsés voltam. A büntető, amit kaptunk, talán nem is volt igazi büntető, de szerencsénk volt. Az eredményt viszont nem lehet hasonlítani még az Eb-meccseink eredményeihez sem, mert az Eb-n futballozó játékosaink közül sokan hiányoztak. Nekem nincs öt olyan játékosom, mint az angoloknak, akiket probléma nélkül beküldhetek a kispadról. Volt négy kialakított helyzetünk, bátran játszottunk. Az albánok ellen nem tudtunk érvényesülni a támadóharmadban. Ma este más volt a helyzet, a srácok is máshogy álltak hozzá. De ők minden meccsen a legjobbjukat nyújtották, de van, amikor ez nem működik" – mondta a mérkőzés után Marco Rossi, aki a jövőjét firtató kérdésre azt válaszolt, hogy a novemberi meccsek után lesz egy beszélgetése az MLSZ vezetőségével, de továbbra is élvezi a bizalmat. 

Marco Rossi és Gareth Southgate a lefújás utánForrás: Getty Images/2021 Marc Atkins/Marc Atkins

„Tisztában voltunk vele, hogy jó csapat. Jól védekeztek, jók voltak a labdakihozatalaik. Taktikailag ma gondot okozott nekünk a magyar csapat 3-4-3-as felállása, és nem játszottunk olyan jól, mint Budapesten. Könnyen eladtuk a labdákat. Mintha meg lettünk volna szeppenve, ami szokatlan a részünkről" – értékelt a mérkőzés után Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as győzelem óta először nem kapott ki Angliában.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.