Vágólapra másolva!
Tizenöt éves sincs még, de már 184 centi magas, és 47-es a lába Roberto Carlos magyar fiának. Cristofer jelenleg a Real Madrid egyik utánpótláscsapatában játszik, de lehet, hogy két év múlva Amerikába igazol.

Évek óta Spanyolországban, a Real Madrid egyik utánpótláscsapatában focizik a világbajnok Roberto Carlos magyar fia, aki most komoly kihívás előtt áll. Jelenleg középső védőként, és ha kell, középpályásként szerepel a csapatban Cristofer Roberto da Silva Horváth, vagy ahogy mindenki ismeri, Cristo – írja a Bors.

Napokon belül lesz 15 éves, jelenleg 184 cm magas, 73 kg és 47-es a lába. Ebben az évben hat edzővel készülnek és egy fizikoterapeuta is segíti őket. Javier Ledesma speciális tréningjeire sztárokkal jár.

Cristo (balra) már kész felnőtt Forrás: Bors

„Nem titok, ebből szeretnék élni, ez az életem" – mondta a lapnak Cristo, aki rendszeresen tartja a kapcsolatot édesapjával.

„Ő a példaképem, a gyorsasága, a páratlan rugótechnikája és az elhivatottsága miatt. Folyamatosan figyel és lát el hasznos tanácsokkal.

Az eredményeket azonban magamnak kell kiharcolnom, semmi más nem számít, mint az elvégzett munka."

Cristo a társaival naponta edz, hétvégén pedig rendszerint bajnoki meccset játszanak. Emellett fontos számára a vízilabda is, balkezesként számítanak rá a csapatban.

Az utóbbi időben egy új lehetőség is érkezett Cristo számára. Megkeresték egy olyan ajánlattal, ami a jövőjére nézve egyedülálló kihívás. Amerikai egyetemi foci-ösztöndíj várományosa lehet két év múlva,

számára ez is megfontolandó. Nem beszélve arról, hogy a papa, Roberto Carlos jó barátja David Beckhamnek, akinek az Inter Miami saját klubja az élvonalban.

Cristo persze a magyar futballt is figyeli, sőt, határozott véleménye van.

„Nyaranta két hetet tudunk itthon tölteni az edzések miatt. Nagyon drukkoltunk az Eb-n a csapatnak, de

nem volt a csapatunknak igazi karmestere" – véli Cristo.