Nego: Közel voltunk a még nagyobb meglepetéshez

vb-selejtező, labdarúgó, válogatott labdarúgás, futball, Magyarország, Anglia, 2021.10.12.
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 12: Jack Grealish of England runs with the ball during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between England and Hungary at Wembley Stadium on October 12, 2021 in London, England. (Photo by Catherine Ivill - The FA/The FA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. A találkozót követően a játékosok értékelték a látottakat. 

„Beszélgettünk egy nagyot a Albánia elleni meccset követően, tudtuk, min kell változtatni. Szászszázalékig beletettünk mindent, szível játszottunk, az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Mindent megtettünk a mai meccsen. Nagyon fontos volt az első 15-20 perc, bátran játszottunk. Megbeszéltük, hogy nem csak védekezni fogunk,

ha lehetőségünk van, akkor előre is bátran játszunk. A csapat egészen máshogy jött ki erre a meccsre, meg szerettük volna mutatni, hogy az Eb-n mutatott teljesítmény nem csak a véletlen műve volt.

Megmutattuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt az angolokkal" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Schön Szabolcs.

Loic Nego harcolta ki a büntetőt Forrás: The FA via Getty Images/2021 The FA/Catherine Ivill

„Tudtuk, hogy valami hiányzott az előző meccseken, ma más felfogásban léptünk pályára. Meg akartuk mutatni, hogy képesek vagyunk meglepni Angliát.

Még ahhoz is közel álltunk, hogy ennél is nagyobb meglepetést okozzunk. Betartottuk a taktikai utasításokat, örülünk az eredménynek"

– mondta Nego Loic az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette, hogy érezte a büntető kiharcolásakor, hogy Luke Shaw csak bal lábbal tud közbeavatkozni, így igyekezett fejjel támadni a lábát. „Tudtuk, hogy ilyen hangulatú pályán nem könnyű játszani, de azt is tudtuk, ha mindent megteszünk, emelt fővel tudunk lejönni a pályáról."

Lang Ádám jól állt a lábán Forrás: AFP/Ben Stansall

Ki akartunk jutni a világbajnokságra, ez volt a célunk. De ez most egy folyamat. Volt egy remek sorozatunk. Voltak remek teljesítményeink, de volt szerencsénk is. Most ez kicsit megfordult, van ilyen. Helyén kell kezelni azt is, ha jól megy, és azt is, ha kicsit rosszabbul. Építkezni kell, és a következő sorozatra kell koncentrálnunk" – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Lang Ádám, a magyar válogatott védője.