Szabadulna tulajdonosa az olasz bajnoktól, már a vevőt is kinézte magának

2021.10.13. 15:53

A Newcastle United a múlt héten megvásárló szaúdi tőkealapnak adná el kínai tulajdonosa az olasz bajnok Internazionale futballcsapatát. 

A milánói kék-feketék tulajdonosa, a kínai építőipari óriásvállalat, a Suning gazdasági körökben közismerten komoly bajban van, a cégnek hatalmas adósságai vannak, pénze pedig alig. Emiatt is kellett idén nyáron az Internek megválnia olyan sztárjátékosoktól, mint Romelu Lukaku és Achraf Hakimi - előbbiért a Chelsea-től kapott 115, míg utóbbiért a Paris Saint-Germaintől 60 millió eurót. 

Steven Zsang nagyon várja a segítségetForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Isabella Bonotto

Steven Zsang tulajdonos szabadulna a klubtól, és már szeptemberben megvételre kínálta fel. Méghozzá annak a PIF (Public Investment Fund) szúdi tőkelapnak, amelyik a napokban 350 millió euróért megvette a Premier League-ben szereplő Newcastle United csapatát. Olasz lapértesülések szerint a felek szeptember 15-én, az Inter-Real Madrid (0-1) Bajnokok Ligája-meccs előtt tárgyaltak egymással, és Zhang akkor 1 milliárd euróért kínálta fel az olasz bajnokcsapatot. 

Az adás-vétel legfőbb akadálya azonban az lehet, ami a Suning számára rendkívül fájdalmas pont a milánói ténykedésük során: jelesül, hogy a szaúdiak garanciát szeretnének, hogy lesz új stadion a San Siro helyén, vagy annak közelében, és esetleg még a környék ingatlanfejlesztéseiből is kivehetik a részüket. Ez az, amit a Suning mindeddig nem tudott átverni a milánói városvezetésen.