Társoldalunk:

Az angol lapok dicsérik a magyar válogatott teljesítményét

2021.10.13. 08:42

Az európai vb-selejtezők I csoportjának 8. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a Wembley Stadionban az Eb-ezüstérmes angol csapattal. Az angol lapok a magyar válogatottat dícsérik, illetve az angolok szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek a döntéseit kritizálták.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában. Az angol újságok dícsérik Marco Rossi csapatát, mivel a magyar csapat teljesítménye meglepte az angol válogatottat a Wembley Stadionban. Az angol lapok az angolok szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek egyes döntéseit is kritizálták.

Azt gondolom, hogy nem játszottunk úgy csapatként, ahogy kellett volna. A meccs vége felé már friss játékosokat cseréltem be, ezért hoztam le Harry Kanet is, és cseréltem be Tammy Abrahamat a 76. percben. Ez mindig témául szolgál, ha lecserélem az egyik csatáromat, de abban a pillanatban az tűnt a helyes lépésnek. Nem gondolom, hogy korrekt lenne bárkit kiemelni, mivel a csapatban mindannyian felelősek vagyunk azért, ami ma történt - mondta el Gareth Southgate a Guardiannak. Az angol szövetségi kapitány szerint jobban össze kell szedni a csapat védekezését a következő meccsre. 

Sallai gólja meglepte az angolokatForrás: AFP/Ben Stansall


Volt néhány taktikai problémánk a meccs alatt, amit meg kellett volna oldanunk, és sokat erőlkődtünk. Idegesen kezdtük a meccset, ami szokatlan volt, és később nem tudtunk elég akkora nyomást gyakorolni a magyar válogatottra, mint tettük azt a budapesti találkozón. Azt gondolom, hogy nem dolgoztunk ki elég nagy helyzeteket, hogy megnyerhessük a mérkőzést - mondta el Southgate a FourFourTwo-nak. 

Southgate kritikus volt csapatávalForrás: AFP/Ben Stansall


Az angoloknak a döntetlenért kellett harcolniuk a sokat fejlődött magyar válogatott ellen a Wembley Stadionban. Sallai Roland gólja sokkolta az angolokat, de később Stones révén sikerült egyenlítenie a hazai csapatnak. Harry Kane és Raheem Sterling lecserélésével teljesen elfogyott az ötletesség az angol csapat támadójátékából - írja a Dailymail a mérkőzés után. A lap azt is kiemelte, hogy nem volt jó ötlet együtt kezdetni Phil Fodent és Mason Mountot.

Harry Kane elveszettnek tűnt a pályán a magyarok ellen - írta a Mirror, és megemlíti, hogy a Tottenham csatára a bajnokságban is szenved a csapatával, és most a válogatott meccsen sem tudott jó teljesítményt nyújtani.

A két kapitány közül Rossi volt az, aki többet kommunikált a játékosokkalForrás: AFP/Ben Stansall


A magyarok elleni meccen Southgate Guardiolává változott, mivel a csapat felét City játékosok alkották. Az angolok nem tudtak kiegyensúlyozott játékot nyújtani a magyar válogatott ellen, és ez ahhoz vezetett, hogy 2012 óta először nem tudtak megnyerni egy selejtező-mérkőzést hazai pályán - írta meg a The Sun című lap.