Társoldalunk:

17 gólt lőttek, bocsánatot kért az ellenféltől a rekordot felállító csapat edzője

2021.10.13. 13:02

Két hét alatt országos hír lett az Egyesült Államokban egy középiskolai focimeccsen történtekből, ahol a győztes csapat gólrekordot állított fel.

A Michigen állami bajnokságban rendezett mérkőzésen az esélyesebb Benzie Central a vártánál is jobban elverte az összes eddigi idénybeli meccsét elvesztő Kingsley-t. A nagy győzelem 17-0 volt, amiből Kevin Hubbell, a Benzie csatára egymaga 16 góllal vette ki a részét. Nem meglepő módon a teljesítménye országos középiskolai rekord, ahogy a 17-0-ás győzelem is. 

Kevin Hubball csak tette, ami egy csatár dolga:

A vesztes félnél persze mindenki rendkívül el volt keseredve, ugyanakkor dühösek is voltak, mert szerintük a Benzie tudatosan készült az országos rekord megdöntésére, és az ő megalázásukra.

"Készültek rá és meg is csinálták, de ennek nincs helye a középiskolai sportban. Nagy tanulság lesz egy ilyen pofon után újra talpra állni. A mi fociprogramunk még egészen új, egyelőre csak sok srácunk van" - panaszkodott Keith Smith, aki nem csupán a Kingsley iskolai tanácsában van benne, de az ő fia kapta a 17 gólt. Szerinte Hubballnek nem lett volna szabad végig a pályán maradnia, be kellett volna érnie kevesebb góllal.

Chris Batchelder, a Benzie Central edzője a napokban levélben kért bocsánatot a szeptember 29-i mérkőzés után, határozottan állítva, hogy nem állt szándékukban megalázni a Kingsley-t, bár tisztában voltak vele, hogy akár meg is dönthetik a rekordot a szerény képességű rivális ellen. 

A Kingsley-nek 16 mérkőzésen ez volt a 16. veresége, és ezeken a találkozókon csupán hétszer tudtak a kapuba találni.