25 perces félidei szünetről tárgyal a futball szabályalkotó testülete

Pepsi Super Bowl LII Halftime Show GettyImageRank2 Super Bowl 52 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL Arts Culture and Entertainment Celebrities MUSIC
MINNEAPOLIS, MN - FEBRUARY 04: Justin Timberlake performs during the Pepsi Super Bowl LII Halftime Show at U.S. Bank Stadium on February 4, 2018 in Minneapolis, Minnesota. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szünet 25 percesre növeléséről és az azokba beillesztett félidei showműsorok lehetőségéről is tárgyal a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB).

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) múlt hónapban tett javaslata alapján az olyan kupadöntőkben, mint például a Libertadores Kupa fináléja, működőképes lenne a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjéhez, a Super Bowlhoz hasonló szórakoztató showműsor.

Ehhez azonban a jelenlegi szabályozás értelmében 15 percet nem meghaladó pihenőidő megtoldására lenne szükség, ennek lehetőségét napirendre tűzi az IFAB október végi ülésén.

A nemzetközi szövetség (FIFA) javaslatát 2009-ben visszautasította a testület: akkor a szünet időtartamának növelését 15 percesről 20 percesre azzal indokolta a FIFA, hogy az öltöző elérése a pályáról a korábbinál hosszabb időt vesz igénybe.

A szakértői testület hóvégi tanácskozásán téma lesz az ideiglenes csere lehetősége fejsérülések esetén, valamint a lesszabály felülvizsgálata is.