Társoldalunk:

A Puskás Akadémia idegenben győzte le az MTK-t

2021.10.15. 21:58

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Puskás Akadémia 1-0-ra győzött az MTK otthonában. Az első félidő kevés helyzetet hozott, majd a valamivel aktívabban játszó vendégcsapat a második játékrész közepén megszerezte a vezetést. Hornyák Zsolt együttese a hajrában megőrizte az előnyét, az egész meccsen teljesen ötlettelenül futballozó MTK - amely csak egy lesgólig jutott - újabb vereséget szenvedett.

A válogatott szünetet követően az NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén a hetedik helyezett MTK az ötödik Puskás Akadémiát fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A két csapatot 3 pont választotta el egymástól a tabellán, eddig 13 alkalommal találkoztak az élvonalban, nyolcszor győzött a budapesti, négyszer a felcsúti együttes, egy találkozón pedig döntetlent játszottak egymással a felek.

A magyar válogatott Nagy Zsolt beadása után a cseh légiós, Kozák fejesével indult a meccs, de az MTK kapusa, Mijatovic könnyedén húzta le a labdát a 4. percben.

A fővárosi csapat - amelytől Giovanni Costantino vezetőedzőt október 4-én kirúgták, és jelenleg Teodoru Vaszilisz irányít megbízott trénerként - első lehetősége a 15. percben érkezett, ekkor Grozav lövését blokkolta az ötösnél saját csapattársa, Miovski.

Két perccel később a másik oldalon Baluta került helyzetbe a 16-oson belül Slagveer beadása után, de nem tudta jól lekezelni a labdát, így oda lett a ziccer. Ezt követően egy jó ideig túl sok veszélyes lehetőség nem adódott a csapatok előtt, a Puskás birtokolta többet a labdát, az MTK szemmel láthatóan a kontrákra apellált.

A 32. percben a hazai drukkerek végre egy tetszetős támadást láthattak, Vancsa remek átvétele és passza után Miovski lőhetett 11 méterről, ám pontosan a kapu közepét vette célba, így Tóth Balázs könnyedén hárított.

Túl sok izgalmat ezek után már nem tartogatott az első félidő, 0-0 állt az eredményjelzőn 45 percnyi játék után.

A második játékrész elején a videobíró segítségével egy 11-es gyanús esetet, majd egy lehetséges piros lapos szituációt néztek vissza, de egyik ítélet sem született meg. Továbbra is a pontatlanság és a nem túl magas színvonal jellemezte a mérkőzést, kérdéses volt, melyik csapat lesz képes egyáltalán gólt szerezni.

Az 56. percben Nagy Zsolt szépen hozta helyzetbe magát, ám éles szögből leadott lövését könnyedén fogta Mitrovic.

A 69. percben aztán megtört a jég, Komáromi lépett ki a leshatárról és egy pattanás után közelről, de éles szögből szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve a vezetést a vendégcsapatnak.

Az MTK-nak nagyon kellett volna egy gól, hogy legalább kiegyenlítsen, de hiányzott a fantázia és a kreativitás a fővárosiak játékából, nagyon úgy tűnt, hogy a Puskás gólja eldönti a meccset.

A hajrában sem játszott sokkal veszélyesebben a hazai csapat, bár egy lesgólt szerzett, de egyenlíteni nem tudott, így a ZTE elleni vereség után a Puskás Akadémiától is kikapott. A felcsúti együttes, amely az utolsó percben szabadrúgásból a kapufát is eltalálta, végül 1-0-ra nyert és sikerével pillanatnyilag a tabella harmadik helyét foglalja el.