Kloppot nagyon aggasztja, hogy új szupercsapat épül a Premier League-ben

fbl Horizontal
Jürgen Klopp szerint komoly veszélyt jelent a futballvilágra a Newcastle
Vágólapra másolva!
A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint a nemrégiben arab tulajdonba kerülő Newcastle United hamarosan nagyhatalommá válik a futballvilágban és ez nagy veszélyt jelent a labdarúgás jövőjére nézve.

A Newcastle United egyesülete egy héttel ezelőtt egy szaúd-arábiai hátterű konzorcium kezébe került. A tulajdonosváltás kapcsán válságértekezletet tartottak a Premier League-ben, ugyanis az angol élvonal klubjai szerint a világ egyik legnézettebb bajnokságának megítélése sokat romolhat az üzlet miatt.

A BBC Sport megírta, hogy az esetet nem hagyta szó nélkül a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp sem, aki szintén nincs jó véleménnyel a történtekről.

"A Newcastle United biztosan domináns szerepet fog betölteni a világfutballban a következő 20-30 évben.

Az emberi jogi kérdésekkel kapcsolatban is kérdéseket vet fel ez a tulajdonosváltás, de ha csak a futballt tekintjük, kijelenthető, hogy hosszútávon szuperhatalommá válnak" - mondta a német tréner.

Jürgen Klopp szerint komoly veszélyt jelent a jövőben a labdarúgásra a Newcastle, amely futballhatalommá válhat Forrás: AFP/Paul Ellis

hívta fel a figyelmet a veszélyekre Klopp.

A BL-győztes edző elmondása szerint a Newcastle drukkerei nyilván örülnek ennek, azonban ez rosszat tehet a futballnak.

"Pénzzel nem lehet mindent megvenni, de idővel ez is megoldható.

Elég pénzük van ahhoz, hogy rossz döntéseket hozzanak, majd jó irányba változtassanak és oda kerüljenek, ahová szeretnének. Manapság senki sem tudja pontosan, létezik-e még egyáltalán a pénzügyi fair play" - vetette fel a Liverpool trénere.