Visszatérne Barcelonába a világ legeredményesebb focistája

2021.10.16. 13:43

Harmincnyolc évesen visszatérne egykori labdarúgócsapatához, a FC Barcelonához Dani Alves, aki 2008 és 2016 között játszott a katalán együttesnél.

A brazil védő a katalán Esport3 tévécsatornának nyilatkozva azt mondta, hogy januárban szeretne megállapodást kötni egykori klubjával, hozzátéve, hogy beérné alacsony fizetéssel is az amúgy nehéz pénzügyi helyzetben levő Barcánál. Annak idején 391 mérkőzésen szerepelt spanyol csapatában, 21 gólt szerzett és 101 gólpasszt adott. Nyolc idénye alatt hatszor nyert spanyol bajnokságot, négyszer Király-kupát és spanyol Szuperkupát, s egyaránt három alkalommal Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot.

Alves idén szeptemberben maradt csapat nélkül, miután távozott brazil együttesétől, a Sao Paulótól, amellyel a kifizetetlen bérekkel kapcsolatos vitát követően felbontotta szerződését. Helyi sajtóértesülések szerint a Sao Paulo mintegy kétmillió amerikai dolláros (608 millió forintos) járandósággal adósa a futballistának.

Dani Alves aranyérmes lett a brazil válogatottal a tokiói olimpiánForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 119-szeres válogatott Dani Alves - aki nyáron csapatkapitánya volt a tokiói olimpián aranyérmes brazil gárdának - szeptember elején még tagja volt a nemzeti együttes vb-selejtezős keretének, ám az októberi összecsapásokra már nem válogatta be a klub nélkülivé vált hátvédet a szövetségi kapitány, Tite.

Dani Alves a világfutball legeredményesebb játékosának számít a megszerzett címek alapján: eddig 43 különböző trófeát nyert csapataival, a Barca mellett többek között a Sevillával, a Juventusszal és a Paris Saint-Germainnel.