Vágólapra másolva!
A nemrégiben tulajdonosváltáson átesett Newcastle United labdarúgócsapata többek között Zinedine Zidane-nak is tett már ajánlatot. A Premier League-ben szereplő klubnak nagy céljai vannak, és a vezetőség mindenképpen topedzőt szeretne a csapat kispadjára ültetni. 

A Newcastle United egyesülete több mint egy héttel ezelőtt egy szaúd-arábiai hátterű konzorcium kezébe került. A tulajdonosváltás kapcsán válságértekezletet tartottak a Premier League-ben, ugyanis az angol élvonal klubjai szerint a világ egyik legnézettebb bajnokságának megítélése sokat romolhat az üzlet miatt. A Liverpool trénere, Jürgen Klopp is hangot emelt az eset kapcsán és a labdarúgásra nézve veszélyesnek tartja azt, hogy egy szupercsapat épül a Newcastle-nél, amely minden bizonnyal évek múlva domináns szerepet tölt majd be a nemzetközi futballban.

Az angol klub újdonsült vezetősége nem is rejti véka alá céljait, a kispadra mindenképpen egy elismert edzőt szeretne leültetni.

A hírek szerint Steve Bruce-tól mihamarabb megválna az együttes, amely több jelöltet is kinézett már a jelenlegi vezetőedző helyére.

Zinedine Zidane neve is felmerült a Newcastle csapatánál Forrás: AFP/Javier Soriano

A nevek között szerepel a Real Madriddal korábban háromszor is BL-t nyerő Zinedine Zidane, akinek állítólag már ajánlatot is tett a Newcastle vezetősége. A 49 éves szakembernek jelenleg nincsen csapata, de sokan már Didier Deschaps utódját látják benne a francia válogatottnál.

A Metro értesülései szerint Zidane egyértelműen elutasította az angolok ajánlatát.

A korábban a Chelsea-vel, valamint a Juventusszal és az Interrel is bajnokságot nyerő Antonio Conte neve is felmerült a jelöltek között, továbbá a Liverpool legendája, Steven Gerrard és a Leicester City edzője, Brendan Rodgers iránt is élénken érdeklődik a Newcastle.

A hétvégi bajnokin még Steve Bruce irányítja az együttest, de könnyen elképzelhető, hogy néhány hét múlva másik szakember kerül a helyére.