Társoldalunk:

A Fehérvár hazai pályán győzte le a Budapest Honvédot

2021.10.16. 21:29

Az NB I szombat esti meccsén a MOL Fehérvár a Budapest Honvéd csapatát fogadta, és Szabics Imre csapata 2-1-re nyerni tudott.

A Honvéd és a Fehérvár is két veretlen meccsel a háta mögött várta a szombat esti meccset, de a hazaiak két döntetlennel, míg Horváth Ferenc csapata két győzelemmel zárt a válogatott szünet előtt.

A meccset a Fehérvár kezdte jobban. Előbb Fiola lőtt az oldalhálóba, majd majd egy szöglet után Stopira került helyzetbe. A túloldalon Lukic lépett ki egy ajándéklabdával, de a védők szorításában nem tudott jó megoldást választani.

A 23. percben egy zseniális fehérvári támadás futott végig, Fiola, Dárdai, Kodro, majd Petrjak volt a labda útja, de utóbbi beadása után Zivzivadze és Kodro sem találta el a labdát. Egy perccel később Balogh került helyzetbe a túloldalon, de hiába húzta el a labdát Kovács mellett, majd lőtt a kapufára, a partjelzőlest intett.

Két perccel később már vezetett a Fehérvár, Nego indult meg remekül egy labdaszerzés után, majd remekül ugratta ki Zivzivadzét, aki visszahúzta a labdát Batik mellett és Szappanos kapujának bal felső sarkába tekert.

Még az első félidőben növelhette volna előnyét a Fehérvár, de Dárdai beadása után Kodro ziccerben, félig estében a kapu fölé lőtt.

A második félidőben próbálkozott a Honvéd, de a Fehérvár megint megkontrázta ellenfelét, az 55. percben egy ilyen akciót váltott gólra, Kodro passza után Petrjak lőtt a kapuba.

A 60. percben szépített a Honvéd, egy szabadrúgás után Batik Bence lőtt a kapuba.

A 74. percben eldönthette volna a meccs sorsát a Fehérvár, egy szöglet után Szappanos védett óriásit, majd Zivzivadze elé került a labda, aki a kapu torkából lőtt fölé.

A hajrában egyre többször nyílt ki a Honvéd, ezt próbálta kihasználni a Fehérvár, de Szappanos Zivzivadze és Kodro ziccerét is védeni tudta.

Az utolsó percben Zsótér remek beadására érkezett a csereként beállt Eppel, aki szépen lőtt a kapuba, de mindezt lesről tette,