A Gyirmót meglepetésre legyőzte a Paksot

2021.10.16. 16:42

A labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Gyirmót hazai pályán 2-1-re legyőzte a Paksot.

Az újonc Gyirmót az előző fordulóban az Újpest legyőzésével közvetlen riválisa ellen szerzett fontos pontokat, a vendégek pedig a Ferencvárostól szenvedtek 3-1-es vereséget még a válogatott szünet előtt. A tabellán elfoglalt helyezésük és a játékuk minősége alapján mégis Bognár Györgyék számítottak a találkozó esélyesének.

Ennek megfelelően a paksiak kezdték aktívabban a mérkőzést, de mégsem az övék lett az első gól. A 24. percben Simon András góljával a Gyirmót szerzett vezetést. A támadás a pálya bal oldalán ment végig, a gólszerző fejelte le a labdát az oldalvonalnál felfutó Varga Barnabás elé, akinek a középre tett labdáját tíz méterről a kapuba lőtte.

A bekapott gól után továbbra is a Paks volt az aktívabb, Szabó János jó helyzetből fejelhetett, de nem tudott erőt belevinni a mozdulatba. A szünet előtt ismét ő volt a főszereplő, előbb beadásánál kellett Hársfalvinak nagyot védenie, majd egy perccel a sípszó előtt Bognár beadását fejelte a jobb kapufa mellé.

A hazaiak kapusának rögtön a második félidő elején volt dolga, Bognár lövése megpattant, de Hársfalvi kiütötte a labdát. A túloldalon Nagy Gergelynek is volt dolga, Varga egy ívelt fejessel próbálkozott. Az 54. percben Böde Dániel a kapu torkából hagyott ki egy ígéretes kipattanót, de nagyon érett a Paks egyenlítő találata.

A 64. percben Ádám Martin góljával a Paks kiegyenlített. A vendégek futballistája Bognár beadását fejelte a hálóba.

Nem tartott sokáig a vendégek öröme, négy perccel később már ismét a Gyirmót vezetett. Lenzsér védekezési hibájának köszönhetően Medgyes tisztán, senkitől sem zavartatva tört kapura, majd lepasszolta a labdát Hasaninak, aki a kapuba lőtte azt.

A 72. percben Bognár István lövése a felső lécet találta el, majd a hajrára fordulva a sorfalba vágott egy szabadrúgást. Ha nincs a remekül védő Hársfalvi, akkor a Paks kiegyenlít a ráadásban. Előbb Sajbán, majd Ádám kísérleténél hárított bravúrral.

A Gyirmót meglepetésre 2-1-re legyőzte a Paksot, amivel elmozdult a kiesőzónából. A következő fordulóban a Gyirmót Zalaegerszegre látogat, a Paks pedig a Kisvárdát fogadja. Mindkét meccset október 22-én, pénteken rendezik majd meg.