Utolsó pillanatban kapott góllal veszítette el a veretlenségét a Haladás az NB II-ben

Szombathelyi Haladás
Szombathelyen azért küzdenek, hogy visszajussanak az NB I-be
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 12. fordulójában a Haladás egy utolsó pillanatban kapott büntetővel 1-0-s vereséget szenvedett a Soroksár otthonában, így a Nyíregyháza ellen gól nélküli döntetlent játszó Kecskemét jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán.

A listavezető és a forduló előtt még veretlen Haladás a Soroksár otthonába látogatott. A mérkőzés 30. perce hozta az addigi legnagyobb helyzetet, de a hazaiak csatára, Lovrencsics a kapusba lőtte a ziccert. A félidő hajrája is inkább a Soroksárról szólt, de 45 percnyi játék után nem láthattak gólt a meccsen a szurkolók. Az 54. percben a Haladás szerezhetett volna vezetést, ám Varga hatalmasat védett, majd pár perccel később Lőrinczy révén a kapufát találta el a Soroksár. A 78. percben is a hazaiak találhattak volna be, de Lovrencsics újabb lehetősége is kimaradt.

A Soroksár végig közelebb állt a győzelemhez, és az utolsó pillantban egy kezezés miatt 11-est kapott, amelyet Lőrinczy gólra is váltott, így Lipcsei Péter csapata megnyerte a mérkőzést.

A Haladás ezzel elveszítette a veretlenségét, először kapott ki az idei szezonban.

A Békéscsaba a 11. percben egy büntetővel szerzett vezetést a Siófok otthonában, ám a hazai együttes 5 perccel később egy szabadrúgást követően kiegyenlített, majd a 40. percben fordított, így 2-1-es előny birtokában mehetett szünetre.

A második játékrész elején egy hatalmas bombagóllal egyenlített a Békéscsaba, Máris Dominik küldött 19 méterről hatalmas lövést a kapu jobb oldalába.

Ez a remek gól beállította a 2-2-es végeredményt, mindkét csapat ponttal gazdagodott.

A Budaörs-Szentlőrinc találkozón az első félidő közepén egy kezezésért megítélt büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapat Harsányi révén, majd a második játékrész elején egy szöglet után közelről egyenlített a hazai együttes. A folytatásban újabb gól már nem esett, 1-1 lett a végeredmény.

A második helyezett Kecskemét hazai pályán fogadta a Nyíregyháza együttesét. Az első félidő hazai fölénnyel telt, azonban gólt nem hozott az első 45 perc. A folytatásban sem alakult ki túl sok helyzet, a mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget.

A Csákvár elmozdult a kiesőhelyről miután házigazdaként 3-1-re legyőzte a Szegedet. A szegediek mindhárom gólját Takács Tamás szerezte az első félidőben.

Az utolsó helyen álló Tiszakécske továbbra is nyeretlen, ezúttal Ajkán kapott ki 5-1-re.

Eredmények, 12. forduló:
Soroksár SC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Pécsi MFC-Budafoki MTE 3-1 (1-1)
Szolnoki MÁV FC-WKW ETO FC Győr 0-2 (0-1)
Aqvital FC Csákvár - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-1 (3-0)
Diósgyőri VTK-Dorogi FC 2-0 (1-0)
FC Ajka-Tiszakécskei LC 5-1 (1-0)
Kecskeméti TE Hufbau-Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
BFC Siófok-Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (2-1)
Budaörsi SC-Szentlőrinc SE 1-1 (0-1)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu