Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint, ha kétévente rendeznének labdarúgó-vb-t, akkor az veszélyeztetné a többi sportágat és rossz hatással lenne a nemek közötti egyenlőségre.

A BBC Sport megírta, hogy a NOB álláspontja szerint a kétévente megrendezett világbajnokságok összeegyeztethetetlenek volnának az olimpiai játékokkal, amelyek a női labdarúgás szempontjából kiemelt eseménynek számítanak. A szervezet vezetői úgy vélik, hogy mindemellett a sport sokszínűségét és fejlődését is erősen veszélyeztetheti a FIFA javaslata.

Október elején az UEFA és 10 európai női liga közösen arról nyilatkozott, hogy ezek a tervek teljesen károsak a sportvilágra.

2018-ban a francia válogatott nyerte a vb-t Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Szeptemberben a férfi labdarúgó-bajnokságok vezetői megerősítették, hogy ellenzik a FIFA ötletét, amely azt jelentené, hogy a nők világbajnokságát ugyanazon a nyáron rendeznék meg, mint a férfiakét.

A NOB közölte, hogy egyetért a többi sportszervezet által felvetett aggályokkal, beleértve a játékosok szempontjait, és kijelentette, hogy a világbajnokság kétévenkénti megrendezése további súlyos terhelést jelentene a sportolók testi és lelki egészségére.