Verekedés tört ki a pályán, a rendőr a levegőbe lőtt a portugál focimeccsen - videó

2021.10.18. 11:05

Az Olímpico Montijo-Vitória FC B (0-0) portugál focimeccsen a rendőröknek kellett rendet rakniuk, miután a kispadoknál a játékosok, a szakmai stáb tagjai és néhány pályára betörő szurkoló egymásnak esett. Az egyik rendőr nem bízta a dolgot a véletlenre, és többször is a levegőbe lőtt.

Paulo Martins, a Vitória de Setúbal B edzője úgy vélte, hogy ha a rendfenntartók nem adnak le lövéseket a levegőbe, hogy véget vessenek a balhénak, a következmények rosszabbak is lehettek volna. 

A tréner elmondta, a balhé azért alakult ki, mert a hosszabbítás pillanataiban összeszólalkozott az ellenfél egyik játékosával, aki undorítónak nevezte a csapatát. A rivális csapatból az egyik segítő ezt követően meglökte az edzőt, és utána elszabadultak az indulatok. 

„A szurkolók a lelátóról betörtek a pályára, hogy megverjenek engem. Egyikük megütötte egy játékosomat, ezt követően az indulatok még jobban elszabadultak. A játékosok mind verekedni kezdtek  - mondta.

Más véleményen van Marco Bicho, az Olímpico do Montijo edzője, aki nem kímélte a rendőröket a tettük miatt.

„Néha a csapatok a játék végén elveszítik a kontrollt. A játékosok, edzők és rendezők egy kicsit egymásnak estek, és konfliktus, némi agresszió alakult ki. Ezt követően a rendőrség viszont elvesztette az irányítást " – mondta.