Társoldalunk:

Az Ajax edzőjének elege van abból, hogy mindenki Haalandról beszél

2021.10.19. 09:42

Az Ajax labdarúgócsapatának vezetőedzője, Erik Ten Hag szerint a Borussia Dortmund többi játékosa számára sértő, hogy mindenki egyfolytában a német együttes norvég sztárjáról, Erling Haalandról beszél.

A két forduló után százszázalékos amszterdami csapat a szintén 6 pontos Dortmundot fogadja kedd este a Johan Cruijff Arenában a BL-ben. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az Ajax vezetőedzőjét az ellenfél legnagyobb sztárjáról, Erling Haalandról kérdezték.

Mi nem Haaland ellen fogunk játszani, hanem a Dortmund ellen. Sértőnek tartom a másik 10 játékos számára, hogy mindig csak az egyikükről esik szó" - mondta Ten Hag.

"A Borussia Dortmund egy nagyszerű csapat egy kitűnő csatárral. Nincs egyetlen emberünk, aki megállítaná őt, mi csapatban gondolkodunk. Kidolgoztunk egy tervet, amely a játékosokon múlik, hogy képesek-e megvalósítani" - tette hozzá az edző.

A football-oranje.com megírta, hogy az 51 éves edző tisztában van azzal, hogy a német klub a C csoport favoritja, de hisz abban, hogy senki sem szeretne az Ajax ellen játszani, hiszen bármely csapat dolgát képesek megnehezíteni.

"Azt már korábban is mondtam, hogy a Dortmund a favorit. Nekünk holland klubként tudnunk kell, hol a helyünk. De nem hinném, hogy bárki szívesen játszana ellenünk. Elismerésre méltó és tekintélyt parancsoló, amit az Ajax a futballtörténelem során elért, és a közelmúltban is voltak nagyszerű eredményei. Mi vagyunk a sötét ló, amelyet a többi csapat tisztel, de persze mindig vannak olyan klubok, amelyek esélyesként lépnek pályára ellenünk" - zárta mondandóját a holland szakember.