Kulcsfontosságú El-meccs vár a Fradira a Celtic otthonában

Wergiton do Rosario Calmon, a Ferencváros (j) és Olivier Ntcham, a Celtic Glasgow játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában játszott mérkőzésen Glasgowban
Vágólapra másolva!
A Ferencváros kedden kora este az 51-szeres skót bajnok Celtic Glasgow vendégeként lép pályára a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. A két egylőre pont nélkül álló csapat találkozója mindkét együttes számára kulcsfontosságú lesz a tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából.

A két együttes tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában ugyanígy a Celtic Parkban találkozott egymással, a koronavírus-járvány miatt akkor mindössze egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról. A magyar együttes a zárt kapus összecsapáson

Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljainak köszönhetően 2-1-re diadalmaskodott, később pedig kiharcolta a főtáblára kerülést a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ezen a találkozón szakadt meg a Celticnek egy sorozata, ugyanis korábban magyar csapattól nem kapott ki hazai pályán, ezt megelőzően hat ilyen találkozójából ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott.

A Ferencvárosnak sorozatban a második skóciai sikere volt a tavalyi, az UEFA Kupa 2004/05-ös kiírásában a Hearts vendégeként nyert 1-0-ra.

A Ferencváros edzője, Peter Stöger több labdabirtoklást vár és pontszerzést remél csapatától.

A skóciai összecsapást megelőző sajtótájékoztatón az 55 esztendős osztrák tréner kiemelte: eddigi két találkozójukon egyaránt közel voltak a pontszerzéshez, minden nemzetközi mérkőzésükön betaláltak, és ezúttal is ezzel a céllal lépnek pályára.

nem azt tervezzük, hogy végig védekezzük a meccset" - fejtette ki.

Stöger: mindenképpen pontot akarunk szerezni Forrás: fradi.hu

"A tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú két meccs jön a Celtic ellen,

ahol egy idegenbeli pontszerzéssel jó helyzetbe kerülhetnénk. Ennek szellemében lépünk kedden pályára" - tette hozzá.

A kapus Bogdán Ádám a csapatként együttműködés fontosságát emelte ki, valamint azt, hogy az elmúlt évi találkozóval ellentétben - amikor Bajnokok Ligája-selejtezőn a Ferencváros zárt kapuk mögött 2-1-re diadalmaskodott a Celtic Parkban - ezúttal nézők is lesznek a lelátón.

"Jó lesz most megtapasztalni, hogy milyen ebben az arénában játszani, amikor sok tízezer ember drukkol. A korai kezdési időpont miatt ugyan teltház nem lesz, de így is remek lesz a hangulat" - mondta.

Az ellenfél kapcsán kiemelte: a Celtic remekül tud támadni, de a védekezésben is erős, ettől függetlenül a Ferencváros igyekszik majd kihasználni gyenge pontjait.

Ezúttal az Európa-ligában találkoznak a zöld-fehér csapatok, mindkét gárda első pontjaira hajt az idei kiírás csoportkörében: a magyar bajnok a nyitófordulóban ugyan vezetett a Bundesliga előző kiírásában hatodik Bayer Leverkusen otthonában, de 2-1-re kikapott, míg a La Ligában legutóbb ugyancsak hatodik Real Betistől hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett.

A FradiMédia jóvoltából bepillanathatnak, hogyan utazott a Fradi Skóciába, milyen volt az edzés a Celtic Parkban, illetve mit gondol a meccsről a tavalyi győztes gól szerzője, Tokmac Nguen.

A Celtic az első fordulóban kétgólos előnyről 4-3-ra kapott ki Sevillában, a másodikban pedig 4-0-ra maradt alul a vendég Leverkusennel szemben, így minden főtáblás csapat közül a legtöbb gólt kapta.

A Celtic vezetőedzője, Ange Postecoglou szórakoztató, több gólt hozó mérkőzésre számít. A görög születésű, de ausztrál állampolgársággal is rendelkező tréner a találkozót megelőző sajtótájékoztatón azt mondta,

együttesének nyernie kell ahhoz, hogy maradjon továbbjutási esélye, de ez a magyarokra is igaz.

"Pikáns meccsre számíthatunk. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyílhat majd a pálya, több gólra van kilátás. Agresszív Fradira számítok agresszív játékkal, szórakoztató meccs alakulhat ki" - közölte Postecoglou.

A szakember elmondta, több mérkőzését, így a Zalaegerszeg elleni szombati vesztes találkozóját is látta a Ferencvárosnak, ezért

tisztában van vele, hogy az FTC a hétvégi meccsen több kulcsjátékosát is pihentette.

Szórakoztató meccsre számít a Ferencváros ellen a Celtic vezetőedzője, Ange Postecoglou Forrás: AFP/Neil Hanna

"Tudjuk, hogy riválisunk szombaton csalódást keltő eredményt ért el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére egy nagyon jó csapatról van szó. Tavaly már találkozott egymással a Celtic és az FTC, ezúttal is erős meccsre számítok" - fogalmazott a szakvezető.

A Celtic csapatkapitánya, Callum McGregor elmondta, a Ferencváros erős, jól szervezett csapat, amelynek hozzájuk hasonlóan nyernie kell, éppen ezért lendületes mérkőzést vár.

emellett mások lesznek a körülmények is, ezúttal szurkolók előtt játszhatunk. Nagyon várjuk a meccset, tudjuk a dolgunkat. Mindig van rajtunk nyomás, így nem éljük meg teherként, hogy egyelőre pont nélkül állunk. Támadni fogunk kedden, de erre számítunk a Ferencvárostól is. A lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, hiszen csak a tökéletessel tudjuk majd kivívni a jó eredményt" - mondta a 28 éves középpályás.

A harmadik fordulós összecsapást azért rendezik csütörtök helyett kedden, mert a skót fővárosban az ENSZ éghajlatváltozási konferenciát tart.

A 16.30 órakor kezdődő mérkőzést a dán Jakob Kehlet vezeti.

Európa-liga, csoportkör, 3. forduló
Celtic (skót) - Ferencváros
Glasgow, Celtic Park
Játékvezető: Jakob Kehlet (dán)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Slavia Praha 6 5 1 0 17-4 13 15
GY
V
GY
GY
GY
2.
AS Roma 6 4 1 1 12-4 8 13
GY
GY
V
D
GY
3.
Servette 6 1 3 2 4-13 -9 5
V
D
GY
D
V
4.
FC Sheriff 6 0 5 1 5-17 -12 1
V
D
V
V
V