Társoldalunk:

Börtönbüntetést kapott a klubvezetőt fél szemére megvakító magyar focista

2021.10.20. 10:27

Két és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság nem jogerősen azt a labdarúgót, aki 2020 októberében vizespalackkal fejbe dobott egy szurkolót, egész pontosan a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaposmérő egyik elnökségi tagját, aki emiatt az egyik szemére megvakult - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Azt írták: az eset a Somogyvár-Kaposmérő megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen történt, miután a 34 éves játékost a második félidőben lecserélték.

A garázdaság miatt büntetett előéletű férfi a kispadról összeszólalkozott a Kaposmérő egyik elnökségi tagjával, aki tőle néhány méterre állt, majd a vicespalackkal nagy erővel fejbe dobta őt.
A műanyag flakon felsértette a férfi szaruhártyáját, emiatt a bal szemére elvesztette a látását.A bíróság a focistát maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettében találta bűnösnek, és a szabadságvesztés kiszabása mellett három évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szereplő sportrendezvények látogatásától.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és a védője fellebbezett ellene.