Társoldalunk:

Megvertek egy 63 éves ManCity-szurkolót Belgiumban, válságos állapotban van

2021.10.20. 14:21

A Manchester City 5-1-re legyőzte idegenben a belga FC Brugest a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján. A mérkőzést követően a Jan Breydel Stadion parkolójában megtámadtak egy 63 esztendős City-szurkolót, akit azonnal kórházba szállítottak.

Egybehangzó brit és belga sajtóinformációk szerint kedd este, az FC Bruges-Manchester City BL-meccset követően egy 63 éves drukkert támadtak meg a Jan Breydel Stadion parkolójában - írja az nso.hu.

Az idős szurkoló a Blue Moon nevezetű belga Manchester City szurkolói klub tagjaként jutott el a mérkőzésre, 233 másik City-drukker mellett. A lefújást követően a parkoló felé vette az irányt, ahol a szemtanúk elmondása szerint egy hazai szurkoló levette róla sálját, majd amikor ezt a sértett számon kérte, egy ütést mért a fejére.

Az elkövető és társasága azonnal elrohantak a helyszínről, a rendőrség pedig nyomozni kezdett. A 63 éves City-drukkert kórházba szállították, az életéért küzdenek.

Megtámadtak Belgiumban egy Man. City-szurkolót, az életéért küzdenekForrás: Hans Lucas via AFP/Matteo Cogliati / Hans Lucas/Matteo Cogliati

A Manchester City hivatalos közleményt is közzétett az esettel kapcsolatban.

„A klubnál mindenki megdöbbenve, szomorúan vette tudomásul a híreket arról, hogy egy szurkolónkat bántalmazás érte a tegnapi Bajnokok Ligája-mérkőzés után. Jelenleg az FC Bruges munkatársaival, valamint a belga és a manchesteri rendőrséggel dolgozunk a további információk megállapításán" – áll a közleményben, amely természetesen a jókívánságokra is kitért.