Társoldalunk:

A hollandok legendás focistáját akarja a Newcastle

2021.10.21. 17:12

Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Newcastle United le akarja szerződtetni az Ajax technikai igazgatóját, az egykor az Arsenalban is futballozó Marc Overmarst.

A korábbi 86-szoros holland válogatott támadó 2012 óta látja el a feladatot az amszterdami klubnál, a szerződése pedig 2024-ig szól, így a Newcastle vezetőinek egész biztosan a zsebükbe kéne nyúlniuk, hogy elcsábítsák a holland legendát.

Overmars az utóbbi években rengeteg jó üzletet kötött, és különleges képessége van a tehetséges kiszúrásához is.

Overmars az Ajax technika, Van der Sar pedig az Ajax vezérigazgatója manapságForrás: AFP/Peter Byrne

2015-ben meggyőzte az Ajax vezetőségét, hogy 170 ezer fontért elhozzák a kameruni kapust, André Onanát a Barcelonából, aki piaci értéke már a 40 millió eurót is meghaladta, és állítólag a katalán klub is komolyan fontolgatta, hogy visszavásárolja.

Overmarsnak köszönhető az is, hogy az Ajax 2015 augusztusában 1 millió euróért megszerezte Frenkie de Jongot, akit négy évvel később 86 millió euróért adott el az FC Barcelonának.

Overmars játékosként 1997 és 2000 között futballozott a Premier League-ben. Az Arsenallal 1998-ban bajnokságot és FA-kupát nyert, az angol Szuperkupát pedig háromszor emelhette a magasba.