Megtámadták az Union Berlin delegációját Rotterdamban

1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg Sports soccer Bundesliga lni viewers audience fan scarf fan scarves Horizontal
16 October 2021, Berlin: Football: Bundesliga, 1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg, Matchday 8, An der Alten Försterei. Union fans cheer on the team. Photo: Matthias Koch/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Matthias Koch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Megtámadták az FC Union Berlin labdarúgócsapatának delegációját szerdán Rotterdamban, a Feyenoord elleni, csütörtöki Konferencia-liga-mérkőzés előtt.

A német együttes szóvivője, Christian Arbeit azt mondta, hogy székekkel és asztalokkal rontottak neki a 25 fős küldöttségnek - amelynek a klub elnöke, Dirk Zingler is tagja volt-, amikor egy bárba szerettek volna betérni.

A helyi rendőrség letartóztatott egy 25 éves férfit, egy berlini szurkolót pedig kórházba kellett szállítani.

"Szerencsére nem volt komolyabb sérülés. Nem számítottunk erre. A társaság egyharmada nő volt, és idősebbek is voltak a támadók között" - nyilatkozott Arbeit.

A holland klub csütörtökön a honlapján kért elnézést a berlini együttestől, amelyben azt írták, remélik, hogy az elkövetőket elfogták és megkapják megfelelő büntetésüket ezért a "sokkoló, nyilvánosan elkövetett erőszakért".

A Feyenoord az első helyen áll az E csoportban egy győzelemmel és egy döntetlennel, míg a Union Berlin a harmadik, egy-egy győztes és vesztes mérkőzéssel.