Kiderült, börtönbe kell-e mennie a Real Madrid sztárjának

Real Madrid v Mallorca - La Liga NurPhoto General news Soccer Soccer Match Madrid - Spain September 23 2021 23th September 2021 La Liga match Santiago Bernabeu Stadium Karim Benzema RCD Mallorca DAX Images Real Madrid Horizontal SPORT GOAL PHOTO
Karim Benzema fantasztikus formában kezdte az idényt
Vágólapra másolva!
Egy hónap múlva, november 24-én hirdet ítéletet a bíróság abban a zsarolási ügyben, amelyben Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott csatára is érintett vádlottként. 

Az már biztos, hogy a 33 éves támadónak nem kell börtönbe vonulnia, mivel az ügyészség a maximálisan kiszabható 75 ezer eurós pénzbírság mellett "csak" tízhónapos felfüggesztett börtönbüntést kért rá.

Az ügy még 2015-ben kezdődött: az 52-szeres francia válogatott futballista, Mathieu Valbuena az év júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van róla egy kompromittáló video. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

Az már biztos, hogy nem kell börtönbe vonulnia Karim Benzemának Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben mutatkozott be a francia válogatottban, de a botrány kirobbanása után egészen az idei - részben Budapesten - megrendezett Európa-bajnokságig nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. A csatár így lemaradt a 2016-os Eb-ről, valamint nem volt tagja a 2018-as oroszországi világbajnokságon győztes francia együttesnek sem. Deschamps idén májusban hívta be a válogatottba ismét Benzemát, aki azóta is élvezi a kapitány bizalmát.

A játékos ügyvédei felmentést kértek védencükre az ezen a héten zajlott, versailles-i per során.