Társoldalunk:

Négy gól a Paks és a Kisvárda meccsén

2021.10.22. 19:41

A labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában a Paks hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a listavezető Kisvárda ellen.

Mivel október 23-án, szombaton a nemzeti ünnep miatt nem rendeznek magyar bajnokikat, ezért a játéknap három találkozóját is péntekre hozták előre. Ebből a másodikat a mezőny két üde színfoltja, a rendre gólgazdag találkozókat játszó Paks és a listavezető Kisvárda játszotta egymással. Hiába a tabellán elfoglalt előkelő pozíció, egyik csapat sem tudott nyerni az előző két játéknapon.

Csütörtökön veszélybe került az összecsapás megrendezése, merta Kisvárda több játékosának a koronavírustesztje is pozitív eredményt hozott, így a csapat tagjait Budapesten újra kellett tesztelni. Péntek reggel már eldőlt, hogy a szabolcsiak kiállnak a mérkőzésre.

A lüktető iramban zajló első félidőben már a 4. percben megszületett az első gól, amelyet a kisvárdai Asani szerzett. A vendégek futballistájának első kísérlete először még felpattant Szabó Jánosról, de Ötvös segítségével ismét elé került a labda, és a tizenhatos sarkáról valami eléképesztően nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe.

Bognár István is gólt szerzett a Kisvárda ellenForrás: Paksi FC/Facebook

Innentől a Paks átvette az irányítást, aminek a 20. percben egy kiharcolt tizenegyes lett az eredménye. Navrátil találta el Medgyes lábát, a játékvezető a videobíró segítségével megítélte a büntetőt, amit Ádám Martin magabiztosan értékesített is.

Nem telt el két perc, és már a hazaiaknál volt az előny. Sajbán remekül ugratta ki Bognár Istvánt, aki a kapujából kijövő Dombó mellett az üres kapuba lőtt.

A beszoruló Kisvárda Asani révén egy lesgólt még szerzett, de csak az üres kaput célba vevő és elhibázó Sajbánon múlt, hogy nem rúgta be a hazai együttes a harmadik gólját már a szünet előtt.

A két csapat a második játékrészben is élvezhető mérkőzést játszott egymással, amelyben a Kisvárda egyre közelebb volt az egyenlítéshez. Ez Ötvös két nagy helyzeténél még nem sikerült nekik, de a 65. percben Navrátil góljával már összejött az egyenlítés.

A vendégek játékosa a csereként beálló Nagy Mihály Krisztián beadásából fejelt a kapuba. Az utolsó 15 percre Böde Dániel is pályára került a hazaiaknál. A Kisvárda a hajrában a győzelmet is megszerezhette volna, de előbb Zlicsics lőtt kb. 25 méterről kapufát, majd a 86. percben Navrtil ziccerét védte óriási bravúrral Nagy Gergely.

A rendes játékidő utolsó percében a kapusnak nagyjából 35 méterre kellett kijönnie, hogy elrúgja az egyedül kilépő várdai futballista elől a labdát. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult. A Kisvárda ezzel megőrizte első helyét a tabellán, a Paks pedig visszalőzte a Zalaegerszeget és a negyedik pozícióban áll.

A következő fordulóban a Paks a MOL Fehérvár FC otthonába látogat egy hét múlva pénteken, a Kisvárda pedig a ZTE-t fogadja október utolsó napján.