Dárdai Pál újabb bravúrja: a Hertha legyőzte a Mönchengladbachot

2021.10.23. 20:32

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbachot a Bundesliga 9. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Dárdai Pál edzette Hertha a szezont gyengén kezdő, azóta azonban egyre jobb formába kerülő Borussia Mönchengladbachot fogadta szombat este. A forduló előtt a berlini együttes három győzelem mellett öt vereséggel a tabella 13. helyén állt. A fővárosiak nagy önbizalommal várhatták a hétvégi meccset, lévén, hogy az előző fordulóban hatalmas bravúrgyőzelmet értek el a Eintracht Frankfurt otthonában. 

Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton ötödször kapott lehetőséget a Hertha kezdőjében. 

A 7. percben Benjamin Cortus játékvezető könnyű síppal befújt egy büntetőt a Gladbach javára, de a visszajátszás alapján nem tűnt úgy, hogy a berliniek játékosa szabálytalankodott volna, majd a videobíró segítségével felülbírálta saját döntését a bíró, így végül visszavonta a tizenegyest.

Meglepte a Hertha a Mönchengladbachot az első félidőbenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Az első negyedóra finoman szólva sem a Hertha támadásairól szólt, a hazaiaknál alig volt a labda. A meccs első igazán komoly helyzetére a 18. percig kellett várni, akkor Breel Embolo került gólhelyzetbe, de közelről kapu fölé lőtt. Bár a Mönchengladbach nyomasztó fölényben játszott, ez nem párosult eredménnyel. Sőt, a félidő hajrájában az első valamirevaló helyzetét gólra váltotta a Hertha. A 40. percben egy hatalmas bedobás után alakult ki a helyzet a vendégek kapuja előtt, végül Marco Richter egészen kitekert testhelyzetben lőtt fantasztikus gólt. 

Yann Sommernek esélye sem volt a gólnálForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Hiába próbálkozott az első félidőben ötször a Mönchengladbach, nem volt kaput eltaláló lövése. 

A folytatásban sem változott a játék képe, látványos futball helyett óriási harc folyt a pályán. A Gladbach első kaput eltalált lövésére a 66. percig kellett várni, akkor Alassane Pléa középre tartó és erőtlen lövését fogta könnyedén Alexander Schwolow. A francia csatár pár perccel később ugyan a hálóba lőtt, de a gólját les miatt nem adták meg.

A meglehetősen fantázia nélkül futballozó vendégek a hátralévő időben is próbálkoztak becsülettel, de újabb gól már nem esett a meccsen, így végül a Hertha újabb bravúrgyőzelmet aratott. Először fordult elő a szezonban, hogy sorozatban két bajnokit nyert a Hertha egymás után, összeségében pedig ez volt Dárdai csapatának negyedik győzelme.

Bundesliga, 9. forduló:
szombat:
Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)

 

Ajánlataink