Elképesztően fordulatos meccsen győzött a Mezőkövesd a Honvéd otthonában

2021.10.24. 17:48

Az NB I 10. fordulójában a Budapest Honvéd a Mezőkövesd Zsóry csapatát fogadta hazai pályán, az Új Bozsik József Stadionban. Az első félidőben Vojtus góljával a vendégek szerezték meg a vezetést. Pillár kiállítása után azonban emberhátrányba került a Mezőkövesd, és csak a kapusának, Antal Botond bravúrjainak köszönhetően tudta megtartani az előnyét. A második félidőben Nono és Lukics góljával megfordította a meccset a Honvéd, de Madarász találatával egyenlíteni tudott a vendég Mezőkövesd. A hosszabbításban Batik kezezése után Cseri talált be tizenegyesből, és ezzel a Mezőkövesd idegenben szerezte meg a győzelmet a Budapest Honvéd otthonában.

Az előző hat bajnoki meccsén egyszer sem játszott döntetlent a Budapest Honvéd: négyszer nyert, kétszer vesztett (a Ferencváros, majd legutóbb a Fehérvár ellen). Az edzőváltáson átesett Mezőkövesd nyerni tudott a legutóbbi fordulóban, mivel Supka Attila bemutatkozó meccsén 1–0-ra legyőzte a Debrecent, ezzel véget ért a borsodi gárda hat fordulón át tartó nyeretlenségi sorozata. Az idei szezonban nem szerepel jól vendégként a bajnokságban a Mezőkövesd: a csapat az előző négy idegenbeli bajnokiján vesztesen hagyta el a pályát, és a legutóbbi három bajnoki meccsükön gólt sem tudtak lőni a borsodi csapat játékosai. Az első percekben már a Honvéd tizenhatosánál letámadták a hazai játékosokat a vendégek, de ekkor még nagyobb helyzet nem alakult ki a fővárosi csapat kapuja előtt. A 7. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd csapata: a bal oldalon Lakveheliani verte meg a védőjét, majd középre lőtt labdáját a remek ütemben érkező Vojtus becsúszva a hazaiak kapujába kotorta.

Az első negyedóra végén a leshatáron kilépő Lukicsot rántotta le a vendégek védője, Pillár. A videobírózás után Bognár Tamás játékvezető kiállította a mezőkövesdi játékost, aki utolsó emberként szabálytalankodott a Honvéd támadójával. 

A tíz emberrel játszó Mezőkövesdnél a kiállítást követően keveset volt a labda, és a borsodi csapat leginkább hosszú átadásokkal próbálta meg átjátszani a hazaiak középpályáját.  A Honvéd első kaput eltaláló lövésére a 30. percig kellett várni: Tamás fejelhetett kapura öt méterről, de a mezőkövesdiek kapusa, Antal hatalmas bravúrral védte a hazaiak védőjének próbálkozását. Öt perccel később Zsótér kapott labdát a vendégek tizenhatosán belül, de a középpályás életerős lövését védeni tudta Antal.

Idegenben tudott nyerni a MezőkövesdForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 43. percben Mezghrani vesztette el a labdát a saját térfelén, és a 150. meccsét játszó Cseri pedig két csapattárs kíséretében vezethette a labdát a szétesett Honvéd védelemre. A válogatott középpályás passz helyett inkább a lövést választotta, de húszméteres kísérlete elkerülte a hazaiak kapuját. Az első félidőben több találat nem született, az emberhátrányban játszó Mezőkövesd, köszönhetően a kapus Antal Botond bravúrjainak, tartotta az előnyét a Honvéd csapatával szemben. A második félidő elején nagy erőkkel támadott a Budapest Honvéd, de a masszívan védekező Mezőkövesd ellen nem tudtak nagy helyzetet kialakítani a második félidő első tizenöt percében. 

A 69. percben a védekezésben egyre inkább fáradó Mezőkövesd ellen egyenlített a Budapest Honvéd: egy labdaszerzés után Nagy Dominikhoz került a labda, aki Nonóhoz passzolt, és a hazaiak spanyol középpályása tizenhat méterről szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot, Antal Botond már nem tudott leérni a lövésre.

A Honvéd egyenlíteni tudottForrás: MTI/Illyés Tibor

Mindkét csapat sok hibával játszott, és sok szabálytalanság történt az utolsó negyedórában. A Mezőkövesd csak a kontratámadásaiban bízhatott, de hátul hiába nyílt ki jobban a kitámadó Honvéd, egyre kevesebb labdát tudtak szerezni a középpályán.  A 81. percben Balogh félfordulatos lövését védte ki Antal, majd a kipattanót Klemenz kapásból ellőtte, de a labda csak a vendégek kapufáján csattant. Egy perccel később Balogh remekül passzolt Lukicshoz, aki a tizenhatoson belül ballal a hosszú sarokba lőtte a labdát, amely a kapufáról pattant be a hálóba. 
Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a Honvéd, mivel a 85. percben egyenlített a Mezőkövesd:  a baloldalon felfutó Cseri először kicselezte Batikot, majd kiváló ütemben passzolt a frissen beállt Madarászhoz. Az ifjú középpályás pedig tizenöt méterről kilőtte a rövid sarkot.   A góltól új erőre kaptak a vendégek, és egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, főleg a baloldalon Cseri vezetésével. A 92. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek: Batik kezezése után a mezőny legjobbja, Cseri végezhette el a büntetőt, és a válogatott középpályás a bal alsó sarokba lőtte a labdát,  és ezzel újra megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, majd meg is nyerte a fordulatos találkozót.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1)

Ajánlataink