Társoldalunk:

Döntetlen a Fradi-MTK örökrangadón

2021.10.24. 19:56

Vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának záró mérkőzésén a bajnoki címvédő Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott az MTK Budapest csapatával a Groupama Arénában.

A magyar futballtörténelem bizonyos időszakaiban rendkívül kiegyenlített erők csatáját hozó, sőt néhány más periódusban a kék-fehérek dominanciájáról emlékezetes örökrangadó az utóbbi években a Ferencváros sikereinek jegyében zajlik. A bajnoki címvédő 2016. szeptember 10. óta veretlen az MTK ellen, igaz, a kék-fehérek pályaválasztása mellett rendezett legutóbbi két meccs döntetlent hozott. Az Üllői úton tizenkilenc éve nyert legutóbb az MTK bajnoki meccset, így az esélyek Peter Stöger csapata mellett szóltak. 

Az első félidőben elmaradtak a Fradi nagy helyzeteiForrás: Molnár Ádám/fradi.hu

Ahogy az várható volt, a Ferencváros irányította a mérkőzést, de a zöld-fehérek sokáig nem tudtak komoly ziccert kialakítani az MTK kapuja előtt.  A Fradi első komolyabb lehetőségére a 33. percig kellett várni. Muhamed Bešić indította a jobb szélen kiugró Henry Wingót, aki betört a tizenhatoson belülre, majd jobbról, éles szögből az oldalhálóba lőtt. 

A 39. percben újabb helyzete volt a Fradinak. Tokmac Nguen végezhetett el egy szabadrúgást a tizenhatos bal sarkától, de a tekerése néhány centivel elkerülte a jobb felső sarkot.

Az első félidő végén a ferencvárosi játékosok éles füttyszó kíséretében mentek be az öltözőbe, ami az utóbbi években szokatlan volt a Groupama Arénában, így várható volt, hogy a folytatásban a zöld-fehérek fokozni fogják a tempót.

Ennek ellenére a második játékrészt az MTK kezdte jobban. Igaz, a kapuba bekerülő Bogdán Ádámnak nem kellett nagyot védenie, de az MTK támadói folyamatosan kísérleteztek a Fradi kapuja előtt.  A 63. percben Bogdánnak, mert vetődnie is kellett. Egy szép csel után az MTK támadója, Gheorghe Grozav bombázott 17 méterről kapura, de a román játékos lövése néhány centivel elkerülte a bal felső sarkot. 

A Fradi első komoly helyzetére a 69. percig kellett várni. Boli balról belőtt labdáját Tokmac lőtte el 11 méterről, de a norvég válogatott támadó lövése irányt változtatott egy lábon, és elcsorgott a jobb kapufa mellett.

Tokmac Nguen közel volt a gólszerzéshezForrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A szögletből újabb Fradi-helyzet adódott, de Adnan Kovacevic nyolcméteres fejese a jobb kapufán csattant. 

A 73. percben már egy érvénytelen gól is született a Groupama Arénában. Egy labdavesztés után Boli ugratta ki ziccerben Tokmacot, aki önzetlenül a hosszú oldalon érkező Uzuni elé tálalt, az albán támadó pedig az üres kapuba lőtt. Azonban a gólörömöt még el sem kezdte a Fradi játékosa, Solymosi Péter máris érvénytelenítette a találatot les miatt, amit a videobíró is megerősített.

Ezt követően a Ferencváros mindent egy lapra feltéve támadott, és kapujához szögezte az MTK-t. Ezt követően a Ferencváros mindent egy lapra feltéve támadott, és kapujához szögezte az MTK-t. Igazán nagy helyzetet azonban csak a 91. percben tudott kidolgozni, amikor Wingo jobb oldali beadását Tokmac fejelte kapura, de Milan Mijatović vetődve védeni tudott.

A hatperces hosszabbításban az eredmény már nem változott, így a Ferencváros ezzel a döntetlennel a második helyen áll az OTP Bank Ligában, egy pontra lemaradva a listavezető Kisvárda mögött.