Nem tudott landolni, órákon át körözött a tenger felett a magyar focisták repülőgépe

FBL-EURO2008-FRA-FAR Horizontal
View of the Vaga airport in the Faroe Islands, 13 October 2007 where the French team should have landed yesterday. The plane was delayed due to heavy fog and the players spent the night in Norway. The French team will play against the Faroe Islands for the Euro 2008 qualifying match. AFP PHOTO FRANCK FIFE (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott Skóciából utazott volna a Feröer-szigetekre, hogy lejátssza a soron következő vb-selejtezőjét. A feröeri időjárás azonban nem tette lehetővé a repülőgép biztonságos landolását, ezért a pilóta visszatért Skóciába. A magyar női együttes most ott várja, hogy el tudjon indulni Feröerre.

Csaknem hat órát töltött a repülőgép fedélzetén a női A-válogatott, amely szombat délután szállt fel a glasgow-i repülőtérről és a feröeri, vágari reptérre tartott.

Az időjárási viszonyok azonban nem tették lehetővé a biztonságos landolást, ezért a pilóta többórányi körözést követően úgy döntött, hogy visszatér a kiindulási állomására, Skóciába. A csapat visszaköltözött a néhány órával korábban elhagyott hotelbe.

A válogatott hétfő délelőtt ismét nekivág az útnak. A Feröer-szigetek ellen kedden, magyar idő szerint 19.00-kor kell pályára lépnie. Terv szerint ezt követően szerdán utazik haza a csapat.

Forrás: MLSZ