Társoldalunk:

José Mourinho csapata megszakította a Napoli győzelmi sorozatát

2021.10.24. 20:05

A Serie A 9. fordulójában az AS Roma csapata hazai pályán fogadta a bajnokságban eddig százszázalékosan szereplő Napolit. José Mourinho csapata Tammy Abraham révén megszerezhette volna a vezetést az első félidőben, de az angol csatár elhibázta a lehetőséget. A Napoli többet támadott a második félidőben, de a sok szabálytalansággal tarkított rangadón nem tudott gólt szerezni egyik csapat sem, így José Mourinho csapata hazai pályán döntetlent játszott a Napoli ellen.

Az AS Roma csapata nehéz helyzetben várta a Napoli elleni rangadót, mivel hétközben egy súlyos, 6–1-es vereséget szenvedett a norvég Bodø/Glimt otthonában az Európai Konferencialigában. A portugál José Mourinho pályafutása során még sosem szaladt bele ekkora pofonba: az edzőnek ez volt az 1008. mérkőzése a kispadon, aktuális csapata pedig először kapott hat gólt. A legutóbbi fordulóban a római csapat a Juventustól szenvedett vereséget. A Napoli eddig veretlen az olasz bajnokságban, ráadásul nyolc forduló alatt mindössze három gólt kapott Luciano Spalletti csapata.

Az első félórában inkább a Napoli volt a kezdeményezőbb csapat, és főleg a baloldalon Politani és Di Lorenzo összjátékainak köszönhetően alakított ki veszélyes szituációkat, de gólt nem sikerült szereznie a vendégeknek. A  hazaiak letámadása sokszor nehézkes volt, és a támadásból a védekezésbe történő visszarendeződések során sokszor volt sebezhető az AS Roma.

Az első félidő talán legnagyobb helyzetét az angol Tammy Abraham hagyta ki a 30. percben, aki egy mélységből kapott passz után a leshatárról kilépve hajszállal a hazai kapu jobb oldala mellé lőtt.

Az angol csatár nagy helyzeten hibázottForrás: AFP/Vincenzo Pinto

A félidő utolsó öt percében még egyik csapat sem találta el a kaput. A Napoli a támadásainak súlypontját áthelyezte a baloldalra, de Insigne 42. percben leadott lövését is blokkolni tudták a hazai védők. Az első félidő utolsó perceiben sokat szabálytalankodtak egymással a játékosok, a bírónak nehéz dolga volt, hogy kordában tartsa a meccset. Az első negyvenöt perc után döntetlen volt az állás a rangadón.

Nicolo' Zaniolo nem tudott gólt szerezniForrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A második félidőben egyre jobban bejöttek a Napoli passzkombinációi, és sokszor eljutottak a hazaiak kapujáig, mivel főleg a széleken tudták megbontani a rómaiak védekezését. A 60. percben a nápolyiak csatára, Victor Osimhen találta el két védő között szorongatott helyzetben a jobb kapufát, majd a 63. percben a magas center fejese újból a hazaiak kapufáját találta el. A 66. percben az AS Roma is veszélyezetett, de Lorenzo Pellegrini jobblábas lövése elkerülte a kapu felső sarkát.

A portugál edzőt kiállítottákForrás: AFP/Vincenzo Pinto

A 82. percben a római csapat edzőjét, José Mourinhót elküldte a kispadtól a bíró, mivel már a második sárga lapos figyelmezetést kapta meg a portugál szakvezető. A 89. percben Osimhen fejelt a kapuba, de a támadó gólját les miatt nem adták meg.

Serie A, 9. forduló:
AS Roma - Napoli 0-0 (0-0)