Vágólapra másolva!
A Liverpooltól elszenvedett súlyos vereség után egyre kilátástalanabb a Manchester United menedzserének, Ole Gunnar Solksjaernek a jövője. Bár a norvég edző továbbra is bizakodó, a MU-nál állítólag már gőzerővel keresik az utódját. A legesélyesebb jelölt a pozícióra Antonio Conte, a Juventus, az Inter és a Chelsea korábbi olasz edzője.

A Manchester United a hétvégén 5-0-ra kikapott az ősi rivális Liverpooltól hazai pályán. Az angol rekordbajnok legutóbb 66 éve, vagyis 1955-ben szenvedett ennyire súlyos vereséget az Old Traffordon. A kudarccal felérő vereség után felerősödtek azok a hangok, melyek a MU trénerének, Ole Gunnar Solskjaernak a távozását követelik. Bár a norvég edző továbbra sem hajlandó lemondani, ettől függetlenül lehetséges, hogy hamarosan megválnak tőle a csapat gyenge teljesítménye miatt.

Úgy tűnik, Ole Gunnar Solskjaer napjai meg vannak számlálva a manchesteri csapat kispadján Forrás: AFP/Paul Ellis

A Juventus, az Inter és a Chelsea korábbi sikeredzője, a még mindig szabadúszó Antonio Conte nevét pedig egyre gyakrabban lehet hallani a Manchester Uniteddel kapcsolatban. A Manchester Evening News információi szerint az 52 éves olasz szakember nyitott a manchesteri munkát illetően, fontolgatja, hogy leül a MU kispadjára, ugyanakkor vannak fenntartásai. A lap beszámolója szerint

Conte biztosítékot akar a klub vezetőségétől, hogy az átigazolásokkal kapcsolatos ügyekben egyedül hozhasson döntéseket.

Antonio Conte fontolgatja, hogy leül a MU kispadjára Forrás: AFP/Giovanni Isolino

Az olasz edző az előző idényben bajnoki címre vezette az Intert, 2017-ben pedig a Chelsea-vel nyerte meg a Premier League-et, rögtön az első szezonjában.