Marco Rossi fociszurkolókkal bulizott - kép

2021.10.25. 16:30

A magyar fociválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és jobbkeze, Cosimo Inguscio volt a Honvéd-szurkolók sztárvendége a kispesti ultracsoport megalapításának 30. évfordulóján.

„Marco Rossi, egy közülünk" - zúgott a Kispest-drukkerek kórusa vasárnap, az új Bozsik Arénánál általuk üzemeltetett Lipták Grund Pub színpada körül. Szövetségi kapitányunk másodedzőjével, Cosimo Inguscióval látogatott el a Honvéd-Mezőkövesd (2-3) NB I-es meccs előtti ünnepségre - írja a Ripost.

Marco Rossi a kispesti szurkolókkal ünnepeltForrás: Ripost

„Köszi szépen!" – köszönte meg magyarul a fogadtatást Rossi, aki 2017-ben esélytelen csapatával bajnoki címet nyert a Honvéd élén.

„Óriási megtiszteltetés, hogy meghívtatok minket az ünnepetekre. Büszkeség, hogy itt lehetünk. Mint tudjátok, mi már a válogatottnál dolgozunk, de a közös múltat nem feledjük. Nagy örömmel gondolunk vissza arra a május huszonhetedikére, amikor megnyertük a bajnokságot hihetetlen hangulatban, a javarészt Honvéd-szurkolókkal teli, régi Bozsik Stadionban" – emlékezett vissza az olasz szakember.

Rossi ezután kiemelte: most újra jó úton jár a klub (ezt a bajnokin nem sikerült igazolni).

„Legyetek türelmesek, mert a Honvéd lépésről lépésre fejlődik, és rövidesen újra a bajnoki címért küzdhet. Mindketten nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk ide egy olyan meccsre, ahol a bajnokság a tét – immár szurkolóként" – mondta.

Cosimo Inguscio főnökénél kicsit sejtelmesebben beszélt arról, hogy a jövő útjai kiismerhetetlenek, és ki tudja, egyszer talán visszatérnek Kispestre.

Mindenesetre a nosztalgiázás és a szurkolók túláradó szeretete most gyógyír volt nekik, miután Rossi a napokban kifakadt: a Nemzetek Ligájában és az Európa-bajnokságon erőn felül teljesítő válogatott őszi botlásai után sokan ellenük fordultak.

Ajánlataink