Vágólapra másolva!
Veszélyben lehet Szabics Imre, a MOL Fehérvár edzőjének állása az Újpest elleni 1-0-s vereséget követően. A hírek szerint német szakemberrel tárgyal a klub.

Hiába játszott 80 percen keresztül emberelőnyben a Fehérvár a sereghajtó Újpest otthonában, egyetlen kapura lövéssel és vereséggel zárta a találkozót. Nem vet jó fényt a vidéki csapatra, hogy az elmúlt négy fordulóban háromszor is emberelőnyben futballozhatott, de egyszer sem tudott nyerni (Újpest 0-1, DVSC 1-1, Puskás Akadémia 0-0).

Szabics Imre vezetőedző szerint el kell gondolkozni a nagy költségvetésű klubnál, hogy talán ez a teljesítmény a realitás a jelenlegi játékosállománnyal, és még a Fradi mögötti második hely megszerzése is hiú ábránd a bajnokságban.

Szabics Imre, a MOL Fehérvár FC edzője télen távozhat a klubtól Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A szurkolói fórumokon viszont sokan a Juhász Rolanddal és Torghelle Sándorral kiegészülő edzői hármas felelősségét is felvetik a gyengébb szerepés miatt. A Fehérvár vesztett pontok tekintetében tíz forduló után már nyolcpontos hátrányban van a Ferencvárossal szemben, de ami ennél is nagyobb gond, hogy a hétvégén zavarba ejtően kilátástalan játékkal rukkolt elő.

A Bors úgy tudja, hogy

a gondok ellenére jó eséllyel a télig nem várható változás a szakmai stábban, Szabicsnak 2024 nyaráig szóló szerződése van, így az elbocsátása jelentős anyagi terheket róna a Fehérvárra. Folyosói pletykák szerint Sallói István sportigazgató ennek ellenére egy német edzővel már megkezdte a tárgyalásokat.

Egyelőre mindenki csak találgat, ki lehet ez a szakember, mindenesetre

a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck, az FTC extrénere, Thomas Doll és a Herthánál bizonytalan helyzetben lévő Dárdai Pál neve is felvetődött lehetséges utódként.

Utóbbira azért kevés az esély (a szerk.)

A Ferencváros korábbi edzője, Thomas Doll is a jelöltek között van Forrás: s'micheller photography/Micheller Szilvia

"Egyértelmű, hogy valami nem stimmel a csapatnál, de

– árulta el a lapnak Dusan Vasziljevics, a Fehérvár korábbi játékosa.