Társoldalunk:

Henry elmondta, miért nem megy Messinek a PSG-ben

2021.10.26. 13:28

Thierry Henry, a franciák világ- és Európa-bajnok támadója a Prime Video Ligue 1 szakértőjeként elemezte Lionel Messi párizsi helyzetet. Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi legendás focistája szerint a hatszoros aranylabdás egyelőre elszigetelten játszik a Paris Saint-Germainben.

A 34 éves támadó a Bajnokok Ligájában három meccsen három gólt lőtt, a francia bajnokságban azonban négy meccsen még egyszer sem talált be, és a játéka sem olyan csillogó, mint amilyen Barcelonában volt. 

Henry az olimpiai bajnok cselgáncsozóval, Teddy Rinerrel nézte a Lipcse elleni BL-meccsetForrás: AFP/Franck Fife

A korábban Messivel együtt futballozó Thierry Henry szerint ez azért van, mert a Paris Saint-Germainben egyelőre Kylian Mbappé a csapat legnagyobb sztárja.

Elszigetelődött, kevesebbet ér a labdához. Nem mondanám azt, hogy szomorú, de elszigetelődött. Nekem jobb oldalon játszó Leóval van bajon. Jobban szeretném őt középen látni, mert ott ő adhatná a játék ritmusát.Valamit ki kell találni ahhoz, hogy Messi, Mbappé és Neymar együtt tudjon játszani" – idézi az RMC Sport Henryt, akinek meggyőződése, hogy Messi nem tud hatást gyakorolni a játékra, ha a jobb oldalon futballozik.

Messi formája egyelőre elmarad a barcelonaitólForrás: AFP/Christophe Simon

„Messi nem sokat beszél, ő a labdával beszél. Ez egyelőre Kylian Mbappé csapata. Ő az, aki ezt az egészet ragyogóvá teszi, és a labdával is leginkább őt keresik. Egy bizonyos ponton muszáj csak egy karmesternek kell lennie, különben nem lehet ugyanabban a tempóban játszani, de ebben ebben a csapatban most túl sok a karmester" – tette hozzá a világ- és Európa-bajnok támadó, aki 2007 és 2010 között három évig együtt futballozott Messivel Barcelonában.