Vágólapra másolva!
A labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában a Kisvárda FC hazai pályán 4-1-re legyőzte az MTK Budapest csapatát, míg a Puskás Akadémia 1-0-ra kikapott az NB II-es ETO FC Győr vendégeként.

Az OTP Bank Ligában listavezető Kisvárda fantasztikusan kezdett a Várkerti Stadionban. Joao Janeiro csapata a montenegrói Driton Camaj kapáslövésével szerzett vezetést negyedórát követően, majd a 24 éves támadó a 33. percben ismét betalált. A szabolcsi csapat az első félidő végén Jasir Asani ziccerével háromgólosra növelte az előnyét, ezzel lezárva a továbbjutás kérdését.

A Kisvárda esélyt sem adott az MTK-nak a Magyar Kupában Forrás: Móricz Csaba/Kisvárda FC

A Kisvárda a fordulás után sem vett vissza a tempóból.

Az 53. percben Camaj átadása után Lazar Zlicsics lőtt 17 méterről a jobb alsó sarokba. A fővárosi csapatnak a 62. percben azért összejött a szépítés. Mezei Szabolocs 22 méteres lövését Artem Odincov kiütötte, épp Kocsis Bence elé, aki 17 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt.

A folytatásban az MTK még ment előre, akár még tovább is kozmetikázhatta volna az eredményt. A 79. percben Hej Viktor sodorta el Vancsa Zalánt, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Haraszti Zsolt állt oda, de a jobblábas lövése után a jobbra vetődő Odincov védeni tudott, az eredmény pedig már nem változott.

A játéknap talán legnagyobb meglepetését az NB II-es ETO FC Győr szolgáltatta, amely hazai pályán Vernes Richárd góljával 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát.

A felcsúti csapat az 57. perctől kezdve emberhátrányban játszott, miután a játékvezető kiállította a gólhelyzetben szabálytalankodó João Nunest.

MOL Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 4-1 (3-0)
WKW ETO FC Győr (II.)-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)