Óriási vereséget szenvedett a Bayern München a Német Kupában

fbl Horizontal
Bayern players including Bayern Munich's French defender Lucas Hernandez (C) react during the German Cup (DFB Pokal) 2nd round football match Borussia Moenchengladbach v FC Bayern Munich in Moenchengladbach, Western Germany, on October 27, 2021. (Photo by Ina Fassbender / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Óriási verést kapott a Bayern München a Német Kupa második fordulójában, a Borussia Mönchengladbach 5-0-ra verte Julian Nagelsmann csapatát.

A Bayern a Mönchengladbach otthonában lépett pályára és nem is tartalékolt különösebben. A bajorok a Neuer - Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Sané - Lewandowski összeállításban kezdtek.

A müncheniekkel nem lehetett ott Julian Nagelsmann, aki koronavírusos, így Dino Toppmöller vezette a csapatot ezen az estén.

A hazai csapat már a 2. percben vezetést szerzett Kouadio Kone találatával, majd a 15. percben Ramy Bensebaini is betalált, sőt, az algériai focista a 21. percben, tizenegyesből is gólt szerzett. Az első félidőben ami kapura ment, abból gól lett Neuer kapuja előtt.

Csúnyán búcsúzott a kupától a Bayern Forrás: AFP/Ina Fassbender

Fordulás után is bekezdett a Borussai, Breel Embolo az 51., majd az 58. percben is gólt szerzett, innen pedig már nem volt visszaút, 5-0-lal jutott tovább a Mönchengladbach.

Kiesett a Bayer Leverkusen is, mivel 2-1-re kikapott másodosztályú vendégétől, Karlsruhétől. Az Európa-ligában a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő csapat így már négy tétmérkőzés óta nyeretlen.

Novothny Soma csapata, a VfL Bochum viszont bejutott a legjobb 16 közé, miután 2-2-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta a hozzá hasonlóan élvonalbeli Augsburgot. A magyar támadó nem jutott játéklehetőséghez, a cserepadról nézte végig a találkozót.