Rafael Nadal üzent a Real Madrid sztárjának

2021.10.27. 13:20

A France Football október 8-án hozta nyilvánosságra annak a harminc labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül az Aranylabda 2021-es nyertese. A jelöltek között szerepel a Real Madrid csatára, Karim Benzema is, akiről olyannyira jó véleménnyel van a spanyol teniszsztár, Rafael Nadal, hogy azt reméli, megnyeri idén az Aranylabdát.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező a hivatalos Twitter-oldalán magyarázta el, miért a francia focista érdemelné meg az európai labdarúgás legrangosabb egyéni díját.

Rajongója vagyok a játékának, elkötelezett a sport iránt, és már számtalanszor tanúbizonyságot tett profizmusáról. Sok szerencsét Benzema, drukkolok neked az Aranylabdához" – írta Nadal.

Ugyan a francia válogatott már a nyolcaddöntőben kiesett nyári Eb-n, de Benzema négy gólt szerzett a tornán, és csapata egyik legjobbja volt. A mostani szezonban pedig szintén remek formában játszik, a spanyol bajnokságban kilenc forduló alatt kilenc gólt szerzett, és emellett kiosztott hét gólpasszt. A Bajnokok Ligájában pedig három meccs alatt két gólt és egy asszisztot jegyzett.

Nadal szerint Benzema érdemelné meg idén az AranylabdátForrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Az Aranylabda-gálát november 29-én tartják.

Ajánlataink