Társoldalunk:

A Real Madrid sem tudott gólt lőni a spanyol bajnokságban

2021.10.27. 23:22

A spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Real Madrid 0-0-s döntetent játszott Osasuna csapatával a Santiago Bernabéu Stadionban.

A Real Madrid a Camp Nouban aratott győzelme után hazai pályán fogadta az Osasunát. Noha a pamplonai gárda jó szereplést bemutatva a hatodik helyen áll, az elmúlt évek egymás elleni eredményei a tabellán második királyi gárda sikerét vetítették előre, hiszen az Osasuna legutóbb 2011 januárjában tudta legyőzni fővárosi ellenfelét.

Az első félidőben a Real Madrid elképesztő mezőnyfölényben játszott. Carlo Ancelotti csapata 75%-ban birtokolta a labdát, több nagy helyzetet is kialakított, de az Osasuna kapusa, Sergio Herrera remek napot fogott ki, és több bravúrt is bemutatott.

A francia Eduardo Camavinga játszott a sérült Luka Modric posztjánForrás: AFP/Javier Soriano

A második félidőt a pamplonai csapat kezdte jobban, amely az 50. percben meg is szerezhette volna a vezetést. Jon Moncayola kapott egy remek labdát, már csak Thibaut Courtois állt vele szemben, de a spanyol támadó a közeli lövésével a felső kapufát találta el. 

A folytatásban hasonló volt a forgatókönyv mint az első félidőben. A Real Madrid dominált, de az Osasuna tizenhatosa előtt megrekedtek a támadások. A 61. percben aztán kapufát lőtt a Real Madrid. A szeptember hónap legjobb játékosának megválasztott Karim Benzema egy bokacsellel három védőt küldött el, majd nyolc méterről megcélozta a rövid felsőt, de a bombája a felső lécen csattant. 

Benzema nem akarta elhinni, hogy nem lett gól a lövésébőlForrás: AFP/Javier Soriano

Hiába Benzema kapufája, a Real Madrid játékán érződött a tanácstalanság, így Carlo Ancelotti a 69. percben hármas cserére szánta el magát. Marco Asensio helyére Eden Hazard-t küldte pályára, a két szélső védő helyen pedig Marcelo és Lucas Vázquez folytatta.

Az utolsó bő húsz percben a Real Madrid továbbra is többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetet csak a 88. percben tudott kialakítani. Vinícius Júnior tökéletes ütempassza után Marcelo került ziccerbe, de lövés helyett át akarta löbbölni a labdát a kivetődő Sergio Herrera fölött, de nem találta el a kaput, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Ezzel a döntetlennel a Real Madrid fellépett a tabella első helyére, míg az Osasuna a hatodik helyen áll a La Ligában, és már hat mérkőzés óta veretlen.