Újpesti botrány: kiderült, miért verhette meg a 15 éves szurkolót a biztonsági őr

2021.10.27. 07:37

Az Újpest Fehérvár ellen 1-0-ra megnyert bajnoki meccsén a biztonsági szolgálat egyik tagja több szemtanú szerint megütött egy 15 éves szurkolót. Állítólag a fiatal drukker nem a csapat tulajdonosát, Roderick Duchateletet szidta, hanem Berta Csaba ügyvezető igazgatóra mondott rosszakat, és ezért pattant ki a balhé a lelátón.

A Fehérvár-Újpest bajnoki meccsen az egyik biztonsági ember megütött egy tizenötéves szurkolót, aki állítólag a csapat ügyvezető igazgatóját, Berta Csabát szidta - derült ki a Blikk beszámolójából
Az 55. perc körül elkezdtek kitessékelni egy kisebb szurkolói csoportot. Ekkor egy közreműködőnek tűnő, mellényt nem viselő férfi hátulról letépte a srác kapucniját, és ahogy utóbbi megfordult, arcon is ütötte őt. Nem történt olyasmi, ami a tettlegességre okot adott volna – mondta a szemtanú, aki látta az incidenst. 
Sajnálom, ha a VIP-szektorban helyet foglaló szurkolókban félelmet keltettem a kommunikációmmal, ami Berta Csaba felé irányult. A biztonsági szolgálat emberei egy kivétellel korrekten viselkedtek. Az egy főt, aki a fiatal szurkoló társamnak leszakította a kapucniját, rögtön elkülönítették a többiektől – írta a névtelenséget kérő lila-fehér szimpatizáns.

Az öltözete alapján a drukkert megütő férfi nem rendezőként, hanem közreműködőként volt jelen az eseményen – a 18. életévét betöltő, büntetlen előéletű, megfelelő végzettségű személy vállalhat ilyen munkát. A rendezők alkalmazhatnak testi kényszert, de csak rendfenntartó céllal, ha megtámadják őket, avagy valamilyen bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését akadályozzák meg. Ha valóban ütés történt, mindegy, hogy rendezőről vagy közreműködőről van szó, ilyen jellegű tettlegességre nincs felhatalmazásuk – nyilatkozta a lapnak az esettel kapcsolatban Borbély Zoltán, az MLSZ korábbi jogi és kommunikációs igazgatója.