Társoldalunk:

Harmadosztályú csapat verte ki a Diósgyőrt a Magyar Kupából

2021.10.28. 21:30

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában csütörtök este a másodosztályú Diósgyőri VTK 3-2-re kikapott a harmadosztályú Kazincbarcika otthonában, így búcsúzott a sorozattól.

A 19. percben a hazai együttest szerzett vezetést, amikor Laczkó ziccerben az érkező Székely Krisztiánt szolgálta ki, a kazincbarcikai játékos pedig közelről a hálóba kotorta a labdát. A sok hiányzóval felálló DVTK azonban gyorsan egyenlített, a 28. percben Bokros bal oldali beadása után Horváth Zoltán magasra ugorva a kapuba fejelt.

A 41. percben már újra a harmadosztályú csapatnál volt az előny, Nagy János 20 méteres szabadrúgásból kilőtte a jobb felső sarkot. Az első félidőben újabb gól már nem esett, így a DVTK egygólos hátrányban ment a szünetre.

A Kazincbarcika kiejtette a DVTK-t a Magyar KupábólForrás: M4 Sport

A második félidőben sokáig nem volt újabb találat, a meccs utolsó harmada azonban izgalmasra sikerült. A 78. percben Vladul Stefan elé került egy kis szerencsével a labda, aki közelről az éles szög ellenére is a kapuba lőtt.

A DVTK azonban nem adta fel, és négy perccel később szépített: Bertus jobb oldali beadására jól érkezett középen Horváth Zoltán, és közelről a kapuba fejelt. 

Újabb találat azonban már nem esett, így a legjobb 16 közé a Kazincbarcika jutott a MOL Magyar Kupában. 

MOL Magyar Kupa, 4. forduló
Kazincbarcika (III.)-Diósgyőr (II.) 3-2 (2-1)