Társoldalunk:

A Kisvárda kiütötte a Zalaegerszeget, és megint vezeti az NB I-et

2021.10.31. 16:25

A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában a Kisvárda 5-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget a Várkerti Stadionban, ezzel Joao Janeiro csapata vezeti a tabellát az NB I-ben.

A játéknap előtt listavezető Kisvárda hét közben magabiztosan nyert az MTK ellen a Magyar Kupában. Joao Janeiro csapata hazai pályán egy döntetlen kivételével minden mérkőzését megnyerte az OTP Bank Liga idei szezonjában. Ennek ellenére a Kisvárda októberben még nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni az NB I-ben. A ZTE ugyan a Honvéd ellen kiesett szerda este a MOL Magyar Kupából, de a legutóbbi három bajnoki találkozóján kilenc pontot gyűjtött, így Waltner Róbert csapata önbizalomtól duzzadva látogathatott a Várkerti Stadionba.

A mérkőzés elején a Kisvárda diktálta a tempót, de komoly helyzete sokáig nem volt a szabolcsi csapatnak. Az első ziccerre a 18. percig kellett várni. Asani ment el a bal oldalon, a középre lőtt labdájára Navrátil érkezett, aki 11 méterről kapura bombázott, de a gólvonalon álló Kálnoki Kis Dávid menteni tudott. Azonban a videoszobából megvizsgálták a zalaegerszegi védő mentését, és kiderült, hogy Navrátil labdája már áthaladt a gólvonalon, így Bognár Tamás játékvezető gólt ítélt a Kisvárdának.

A 27. percben Dombó ütközött az ötösnél Meshackkal, és először úgy tűnt, büntetőt kap a ZTE, ám a videobírós visszajátszást követően elmaradt a 11-es a vendégek számára.

A 34. percben megint a remek formában futballozó Navrátil villant, és megduplázta a váradiak előnyét. Egy előreívelt labdát Lesjak éppen a cseh támadó elé fejelt, aki elegánsan pörgetett Demjén kapus mellett a bal alsó sarokba.

Az első félidőben több gól már nem esett, maradt a 2-0-s hazai előny.

ZTE-helyzettel indult a második játékrész, az 50. percben Zimonyi lövését védte szépen Dombó, a kipattanót pedig a léc fölé rúgta Meshack.

A 60. percben Hej esett el gyanús körülmények között a 16-oson belül, de a játékvezető szerint Sankovic nem volt szabálytalan, így nem kapott büntetőt a Kisvárda.

A 74. percben a csereként beálló Camaj kapott nagyszerű indítást a bal oldalon, befelé cselezett, majd 18 méterről gyönyörűen tekert a hosszú sarokba. A Kisvárda már 3-0-ra vezetett, ez a gól végleg eldöntötte a mérkőzést. 

A 78. percben majdnem megrúgta a negyedik gólt a hazai csapat, Demjénnek kellett védenie Mesanovic lövését.

A 83. percben aztán összejött a következő várdai találat, Camaj talált be újra, a montenegrói középpályás egy szép kiugratást követően gurított a bal alsó sarokba.

A remekül futballozó Kisvárda a 86. percben megint gólt szerzett, ismét Camaj révén, aki csereként beállva jutott három gólig. Hej ment el gyönyörűen a jobb oldalon, az alapvonalról középre játszott, az érkező Camaj könnyedén lőtte be az ötödik hazai gólt.

A folytatásban újabb találat már nem esett, a Kisvárda 5-0-ra kiütötte a mérkőzés végére összeomló Zalaegerszeget, és újra a tabella élére ugrott, visszaelőzve a nála egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Ferencvárost.