Társoldalunk:

Szalai Ádám visszatér a válogatottba, Rossi meghívott két újoncot is

2021.11.02. 14:38

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a San Marino elleni hazai és a Lengyelország elleni idegenbeli vb-selejtezőre. A visszatérő csapatkapitány, Szalai Ádám mellett meghívót kapott a válogatott keretébe Kiss Tamás, a holland SC Cambuur játékosa is.

Marco Rossi csapatába visszatér a csapatkapitány Szalai Ádám, aki térdsérülés miatt kihagyta a válogatott legutóbbi két vb-selejtezőjét Albánia és Anglia ellen. Mellette pedig meghívót kapott Kiss Tamás, a holland SC Cambuur játékosa is.

Marco Rossi Balogh Botond és Kiss Tamás személyében két fiatal tehetséget hívott meg a magyar válogatott utolsó két vb-selejtezőjére.

„Van néhány játékos, akik most nem vehetnek részt a válogatott munkájában, ezért most játéklehetőséget biztosítunk a legtehetségesebb fiataloknak. Kiss Tamás játékát régóta figyeljük. A robbanékonysága és a sebessége alkalmassá teszi arra, hogy nemzetközi meccseken bizonyítson. Balogh Botondot is régóta figyeljük. Most újra játszik Olaszországban, úgyhogy bízunk benne, hogy jól fog teljesíteni" – kezdte a szövetségi kapitány.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitányaFotó: Csudai Sándor - Origo

„Amikor a nemzetünket képviseljük, maximális motivációval kell fellépnünk. Anglia ellen más motivációval játszunk, mint San Marino ellen. Ehhez a meccshez úgy állunk hozzá, hogy kötelező a három pont, a játékosok pedig megmutathatják, hogy tudnak szép futballt is játszani. Persze, ez a lengyelek ellen is megmutatható, de azért az egy egész más szinten lévő csapat, de tőlük is szeretnénk elhozni egy pontot. Egy idő után elfelejtődik a teljesítmény, csak az eredmény marad" – mondta Marco Rossi arra kérdésre válaszolva, hogy a szép játék vagy az eredménye-e a fontosabb.

A lengyelek elleni meccsen nem lehetnek majd ott a magyar szurkolók, mert a FIFA „a magyar drukkerek Wembley Stadionban tanúsított helytelen magatartása és rendbontása miatt" egy idegenbeli találkozóra vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos büntetést szabott ki.

„A döntést elfogadjuk, a munkánkat ez nem befolyásolja. Ugyanolyan keményen dolgozunk, mint eddig" - kommentálta a FIFA büntetését az olasz szakember. 

Az angolok elleni vb-selejtező előtt az RB Leipzig és az MLSZ előzetes megállapodásnak megfelelően Willi Orbán visszatért Lipcsébe. A szövetségi kapitány elárulta, hogy ezúttal mindenki marad majd a csapattal.

„Bízom benne, hogy a második meccsen is mindenkire számíthatok majd. Azt viszont elárulhatom, hogy kevés olyan játékos lesz, aki mindkét meccset végigjátssza majd. San Marino ellen azt tervezem, hogy főleg olyanok kapnak majd lehetőséget, akik eddig kevesebb esélyt kaptak a bizonyításra" - tette hozzá Marco Rossi. 

Nikolics Nemanja ezúttal kimaradt a válogatott keretbőlFotó: Csudai Sándor - Origo

Botka Endre, a Ferencváros védője a klubjában az elmúlt mérkőzéseken nem lépett pályára, a válogatott keretnek azonban a tagja, vele kapcsolatban elhangzott, hogy megfertőződött koronavírussal, azonban már felépült, és akár csütörtökön, a Celtic Glasgow elleni Európa-liga csoportmérkőzésen is ott lehet a zöld-fehérekkel.

Az MLSZ honlapján megjelent nyilatkozatában a tréner külön kitért a keretből kimaradt Nikolics Nemanjára, akivel kapcsolatban kiemelte, ugyan igazi csapatember, aki példakép a fiatal játékosok számára, jelenleg azonban nem játszik rendszeresen klubjában, így nincs csúcsformában.

A San Marino és Lengyelország ellen készülő válogatott keretForrás: mlsz.hu

A magyar válogatott November 12-én San Marino csapatát fogadja a Puskás Arénában, három nappal később pedig Lengyelországban zárja a vb-selejtező sorozatot.