Teljesen összezavarodott az angol védő, amikor egy nem létező csapattársáról kérdezték - videó

- Square Vertical FULL LENGH ACTION FOOTBALL MATCH PORTRAIT
Brest's French defender Bernard Mendy controls the ball during the French L1 football match Nancy (ASNL) vs Brest (SB29) at Marcel Picot Stadium, on August 11, 2012 in Tomblaine. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN (Photo by JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy újságíró jóvoltából meglehetősen kényelmetlen helyzetbe került Kyle Walker, a Manchester City és az angol válogatott hátvédje.

Az angol bajnok a belga Club Bruges ellen szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen a játékosok közül Walker volt hivatott megjelenni. Az egyik újságíró neki is szegezett egy elsőre egészen szakmainak tűnő kérdést, tudniillik, hogy miként látja a jobbhátvéd posztjáért folyó harcot a csapaton belül, önmaga és Bernard Mendy között.

Walker arca kicsit megnyúlt, majd a City sajtósához fordult tanácsért, tőle kérdezve, hogy milyen Bernardról van szó. A kérdés újra elhangzott, majd a legjobb történt, ami történhetett: a sajtótájékoztatót vezető City-munkatársa a következő kérdést kérte.

De mi is történt? Csak annyi, hogy a Manchester Citynek nincs Bernard Mendy nevű játékosa. Sőt, soha nem is volt. Nincs is ilyen nevű aktív focista, nevezett, aki 2000-2008 között, azaz karrierje derekán a Paris Saint-Germain játékosa volt, ugyanis 2016-ban visszavonult.

Van egy Mendy a mai fociban, de Ferland Mendy és a Real Madridban játszik. És nem jobb, hanem baloldali védő. A Cityben a portugál Joao Cancelo számít Walker posztriválisának, de az ő neve viszonylag kevéssé hasonlít Mendyére.