Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának elnöke, Kubatov Gábor szerint nem a jelenlegi vezetőedző, Peter Stöger elküldése fogja megoldani a csapat problémáit. A klubvezető kiáll az osztrák szakember mellett, és ésszerű megoldást akar találni a kialakult helyzetre.

Az elmúlt évekhez képest ebben a szezonban kevésbé mutat domináns játékot a Fradi, ezért többen már edzőváltást emlegettek a csapatnál. A klub elnöke, Kubatov Gábor az ulloi129.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy kiáll Peter Stöger mellett.

Én inkább türelmes típus vagyok, Szergejjel három, Thomasszal öt évig dolgoztunk együtt, és ott is voltak nehéz periódusok. Sokat rontana a megítélésünkön az is, ha a Bundesligában évekig dolgozó edzőt, néhány hónap után, a bajnokságban a legkevesebb vesztett ponttal a háta mögött, elbocsátanánk" - mondta el a véleményét a klubvezető.

"Nyilvánvaló, hogy ez a helyzet senkinek sem jó. Nem jó a szurkolóknak, mert ők büszkék szeretnének lenni a csapatukra, nem jó az edzőnek, mert ő sikeres szeretne lenni, de a játékosnak sem. Szóval, mindenki érdekelt abban, hogy megoldjuk ezt a helyzetet. A játékos, edző és klubmenedzsment is.

Dolgozni kell és sokat-sokat gondolkodni. Sok esetben néhány apróság is helyre tudja hozni a dolgokat, néha viszont nagyon sok minden kell hozzá. De, a legjobb csapatépítő mindig a győzelem" -

tette hozzá Kubatov.

Kubatov Gábor megvédte Peter Stögert Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ferencváros elnöke azt is elmondta, miben látja a kialakult krízishelyzet okát.

Felmenteném a játékosokat, mert ők még fiatalok, megzavarja a gondolkodásukat egy akkora összeg, amekkorát még életükben nem kerestek. Ez pedig óhatatlanul konfliktust szül a klub és a játékos között" - elemezte a kialakult szituációt.

Kubatov Gábor szerint a legegyszerűbb döntés mindig az edző elküldése, de ő nem ebben látja a probléma megoldását. Tudja, hogy Peter Stöger más habitusú szakember, mint amilyen Szergej Rebrov volt, de jó döntésnek tartja az osztrák tréner szerződtetését.

"Kétségtelen, hogy Peter más típusú edző. Ő csendesen közli, amit akar, nem kiabál. Elmondja, szépen, nyugodtan, hogy: "Ha nem teljesítesz, nem tudlak betenni a kezdőcsapatba és csak a padra tudlak leültetni. Ha ezt nem veszed tudomásul és nem változtatsz a teljesítményeden, akkor a padra sem tudlak odatenni". Ez nem mindenkinél működik azonnal.

De majd rájönnek, hogy bár Peter ugyan szépen, lassan mondja, de ugyanolyan komolyan gondolja. Stögerrel abban állapodtunk meg, amikor idejött, hogy támadóbb focit játszunk majd, mint Szergejjel tettük.

A Celtic ellen 4-3-3-at választott, Szergejnél öt védő és három védekező középpályás volt. És az is benne van, hogy ami korábban befelé, az most kifelé pattan" - jellemezte a vezetőedzőt Kubatov.

"A csapatot nem lehet leváltani, nem lehet elzavarni huszonnégy-huszonöt embert. A helyzet megoldása érdekében szerintem inkább nagyon racionálisan kell gondolkodni.

Mi, a Ferencváros azt szeretnénk, hogy megoldjuk ezt a helyzetet. Biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztunk Peter szerződtetésével" -

fűzte hozzá.

A Ferencváros az NB I-ben 10 forduló után 22 ponttal a második helyen áll, az egy meccsel többet játszó Kisvárda egy ponttal előzi meg. A Magyar Kupában a Fradi bejutott a legjobb 16 közé, míg az Európa-ligában egyelőre nem szerzett pontot, csütörtökon a Groupama Arénában fogadja a skót Celticet.